Vege recept: Čoko krofnice iz rerne 1Foto: Miloš Tadić

Ovo je recept iza koga stoji cela ekspedicija pronalaska kalupa za krofne, kojeg nisam na kraju ni pronašao.

Aliii zato se oslobodilo mesto za kreativnost i tako je nastao maleni life hack za sve nas koji nemamo kalup za krofne pa možemo iskoristiti onaj za mafine.

Sastojci:

  • 60g ovsenog brašna
  • 1 laneno jaje
  • 200g sojinog grčkog jogurta
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 kašika chia semena
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 10g pure stevia
  • 5g organskog kakaa
  • prstohvat soli

Priprema:

U veću činiju sjedinite sve sastojke i lagano ih izmešajte u kompaktnu smesu.

Aluminijumskom folijom formirajte valjak i stavite ga u sredinu kalupa kako biste nakon pečenja dobili rupu u krofni.

Nauljite kokosovim uljem kalup i valjak od folije kako se ne bi lepio za krofnice.

Izlijte smesu najbolje nekom kesom kao što sam ja i pecite ih 25-30 min na 190 stepeni bez ventilatora.

Proverite par puta da vam krofnice na zagore jer je smesa tamna pa je tešto uvideti da li su zagorele.

Pečene krofnice ostavite par minuta da se ohlade pa pažljivo izbacite foliju gurajući ka dole.

Uvaljajte ih u otopljenu crnu čokoladu a zatim u usitnjene lešnike.

Ili budite kreativni i pustite maštu na volju.

* Ukoliko vam je smesa malo gušća dodajte kašiku ili dve vode neće naškoditi.

* Laneno jaje se pravi tako što pomešate 1 kašiku samlevenog lanenog semena i 3 kašike hladne vode.

Ostavite u frižider 10-15 min.

Link za video:

Ja sam Miloš Tadić i stojim iza Instagram profila @vecito.gladan.

Moje osnovno zanimanje je fotograf usmeren ka fotografisanju proizvoda i hrane.

Ljubav prema pripremanju hrane se javila još kada sam bio dete pa sam samim tim i završio srednju školu pod smerom kulinarski tehničar.

Nakon nje sam upisao fakultet, smer hotelijerstvo, međutim kada sam uspeo sebi da priznam da to nije za mene, napustio sam ga krajem 3. godine i krenuo da vijam svoje snove.

Večito gladan profil je moj ponos kroz koji mogu da komuniciram sa divnim ljudima i iskazujem svoju umetnost i kreativnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari