Vege recept: Mocart tart 1Foto: Naual A. Hansen

Nugat, pistaći, čokolada i marcipan – veganski sastojci kombinovani u jednoj poslastici.

Sastojci:

  • 380 gr veganskog marcipana.

Za pastu od pistaća:

  • 135 gr pistaća, samlevenih;
  • 4 kašike. od javorovog sirupa;
  • 2 sup. kaš. vode.

Za prvi nugat sloj:

  • 265 gr veganskog nugata 37% lešnika;
  • 1 sup. kaš. vode.
  • Za drugi nugat sloj:
  • 100 gr veganskog nugata;
  • 45 gr veganske crne čokolade;
  • 1 sup. kaš. ulja

Prirema:

Razvucite sloj marcipana u oblik kruga prečnika 24 cm i utisnite ga u kalup za tortu ili za tart (prečnika 24 cm).

U samlevene pistaće dodajte javorov sirup zajedno sa vodom i dobro promešajte kašikom ili viljuškom. Zatim ovu mešavinu stavite na sloj marcipana, ravnomerno rasporedite i stavite u frižider.

Otopite nugat zajedno sa uljem pa prelijte preko sloja pistaća, ravnomerno rasporedite i stavite u zamrzivač na 12-15 min (ili dok se ne stvrdne).

Otopite čokoladu zajedno sa nugatom i uljem i prelijte odozgo. Ostavite da se hladi pribl. 15 min u zamrzivaču, ili dok se ne stegne.

Isecite na 12 delova i poslužite.

Moje ime je Naual A. Hansen, diplomirani ekonomista sa završenim kompletnim obrazovanjem u Srbiji uključujući i muzičku školu (igrala sam i folklor 13 godina u svom rodnom gradu u Bačkoj Topoli i proputovala deo sveta sa folklorom). Rođena sam u Srbiji gde sam živela sve do udaje. Sada živim u Danskoj i rad na blogu mi je hobi koji mnogo volim. “Autor sam bloga na kome se mogu naći recepti za raznovrsna posna jela i poslastice napravljenih isključivo od sastojaka biljnog porekla: od sirovih salata i supa do slanih jednostavnih i komplikovanih jela, raznovrsnih finih torti i slatkiša.”

 Možete me pratiti na 

blog/vebsajt: www.naualhansen.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari