Vege recept: Potaž od bundeve 1Foto: Milos Tadić

Boje i mirisi iz kuhinje u ovom periodu godine je nezamenljiv pa samim tim i ovaj potaž je fenomenalan. Hokaido bundeva je savršena sorta za najkremastiji potaž.

Vege recept: Potaž od bundeve 2
Foto: Milos Tadić

Sastojci:

  •  1 srednja bundeva
  •  4 srednje šargarepe
  •  4 čena belog luka
  •  1 veći crni luk
  •  maslinovo ulje
  •  250ml biljnog mleka
  •  500ml supe od povrća
  •  kumin
  •  korijander
  •  đumbir u prahu

Priprema:

Povrće operite, očistite i isecite na veće kocke. Ja lično nisam skidao koru od bundeve i bilo je top.

Povrće prebacite u vatrostalnu činiju, nauljite, posolite i stavite da se peče na 200 stepeni 35 min.

Kada bude sve mekano, prohladite a zatim dodajte mleko i supu.

Blendajte štapnim mikserom (ili blenderom) lagano dodavajući začine po ukusu. Ovo su jako specifični začini pa stavljajte po malo. Servirajte je u duboku činiju u tanjir, ukrasite sa neutralnom pavlakom i bosiljkom. Umačite prepečen baget i uživajte.

Recepte Miloša Tadića možete pratiti i na Instagram profilu @vecito.gladan

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari