Vege recept: Tart sa malinama 1Foto: Dunja Dimitrijević

Kada se sledeći put budete premišljali koju tortu da pravite, neka to bude ova! Brza, praktična, a tako primamljiva.

Prvi sloj:

  • 400g mlevenog keksa
  • 120ml soka od narandže
  • 100g istopljenog posnog margarina

Sjediniti, ako se ne sjedine lepo u lepljivu strukturu, dodati slobodno još malo soka.

Vege recept: Tart sa malinama 2
Foto: Dunja Dimitrijević

Raspodeliti smesu na tart podlogu i staviti u frižider da se stegne.

Drugi sloj:

  • Džem od maline
  • Možete ga napraviti i sami:
  • 300g zaleđenih malina
  • 100g urmi

Maline odlediti u šerpici na toploj vatri i dodati u blender zajedno sa urmama. To je zdravija verzija, ako ne vodite računa ili nemate urme, možete koristiti i 200g šećera.

Ostaviti da se prohladi i onda preliti preko prvog sloja i ostaviti u frižideru nekih 20 minuta.

Treći sloj:

  • 300g crne čokolade
  • 200ml kokosovog gustog mleka

Preliti preko i staviti opet u frižideru da se ohladi.

Stvarno je veoma praktična, a nećete pogrešiti sa njom.

Dunju možete da pratite preko Fejsbuk stranice Vegantastična i na Instagram profilu Vegantastična.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.