Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino 1Foto:Promo

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju.

Vinarija Tikveš“ jedina je u regionu ovenčana nagradom u konkurenciji 1,564 vina iz 34 zemlje iz celog sveta. Ovom nagradom Tikveš je potvrdio još jednom vrhunski kvalitet koji je iz godine u godinu prepoznatljiv na svim takmičenjima, ali i od strane kritačara i kupaca širom sveta.

Specijalna nagrada Best of Show na „Balkans International Wine Competition 2019. pripala je vinariji Tikveš“ i vinu Cabernet&Merlot Oak Edition iz berbe 2017. godine. Ovo visoko priznanje dobile su do sada samo tri vinarije na Balkanu. Vrhunska vina iz nove brend platforme Tikveš Chateaux&Domaines nagrađena su sa tri zlatne, dve srebrne i dve bronzane medalje. Prvi put nagrađena su nova vina francuske vinarije Chateau de Gourdon“ Vase de Pierre 2017. srebrnom medaljom, a vina Terrasse au Soleil iz 2018. godine i Mistral au Jardin 2018. dobila su bronzane medalje. Prošle godine na istom takmičenju osvojeno je 5 nagrada od čega je samo jedna bila zlatna, a ove godine čak tri vina su dobila ovu nagradu.

Prestižnim nagrada, osvojenim na istaknutim međunarodnim i regionalnim takmičenjima vinarija „Tikveš“ nastavlja da niže uspehe. Za vrhunska autentična vina u ovoj godini osvojeno više od 50 nagrada čime se potvrđuje epitet najnagrađivanije vinarije u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.