Srpski fristajl basketaš Tricky ušao u Ginisovu knjigu rekorda 1Foto: Printscreen/Instagram/thetricky10

Popularni jutjuber i najbolji fristajl basketaš Srbije Nemanja Tricky Blažić ušao je u Ginisovu knjigu rekorda.

Triki je u Beogradu 26. juna ove godine za jedan minut postigao 36 slip n slajda, odnosno discipline koja podrazumeva prevrtanje košarkaške lopte ispod nogu.

Na društvenoj mreži Instagram pohvalio se svojim fanovima da je ušao u Ginisovu knjigu rekorda, a u videu koji je objavio na Jutjubu otkrio je i šta je sve usledilo posle tog poduhvata.

„Ja sam to poslao i nemate pojma šta sam sve morao da radim da bih dokazao da sam uradio sa ispravnom loptom, da je taj video autentičan, da im pošaljem sirov snimak, jer su jedino to priznavali. Na kraju sam morao da ispitujem ljude iz FIBE, koji imaju njihovu licencu kako bi napisali izveštaj da je lopta koju sam koristio po njihovim standardima i standardima NBA-a. Ne znam koji sam Srbin po redu u Ginisovoj knjizi, ima nas jako malo, i ovo je za mene jedno veliko priznanje za sve što radim, da sam ispunio jedan veliki goal i stvarno ne znam šta je sledeće i šta me još čeka, ali nemate pojma koliko mi ovo daje motivaciju da guram i rokam dalje“, rekao je Nemanja Blažić Tricky.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.