Šta su to virusi?

Možda je pravi trenutak da utvrdimo gradivo

Ostavite komentar

  1. Za vredne studente biologije sve pohvale,biti uporan na svom obrazovanju,sto sirem.Bakterije i virusi su delovi zivota,neodvojivi.Kada i u kolikoj meri biti narusena ravnoteza u toj neprekidnoj borbi zavisi od COVEKA i njegovog ponasanja prema okruzenju.Valja poci od svog grada.Dali se neko odrekao svog auta,kako se ponasam prema odlaganju smeca,zasto me privlaci guzva(stadioni,kafane,hepeninzi,),kad sam nesto posteno skuvao za rucak i koliko i sta jedem,kad sam se okupao,perem li cesto ruke,izbegavam li stetne informacije na TV i novinama?To je samo mali segment okruzenja na koji mozemo uticati.Nazalost,globalno situacija je losa jer smo blizu 8 milijardi ljudi,svi teze udobnom zivotu sto je nemoguce,a unistava se kiseonik,zemljiste,vode.Mocni,koji su direktno odgovorni za to,ne haje previse,jer bitna je POHLEPA.Netreba dizati ruke od borbe za bazicnu licnu higijenu i cuvanje okoline.Depopulacija se moze dugorocno planirati odgovornim vladama i bez ratova za teritorije.

  2. Ovakvi tekszovi su potrebni da bi narod stekao neka osnovna saznanja o aktuelnim pojavama.Lično smatram da su virusi generatori života i evolucije ne samo na Zemlji, već i u kosmičkim razmerama.

Ostavite komentar

Život

Naslovna strana

6. oktobar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.