Tate razgovaraju, mame i deca pišu poruke 1

Istraživanje uticaja novih tehnologija na porodice, koje je Erikson sproveo 2015., pokazalo je da većina porodica smatra da upotrebom mobilnih telefona češće komuniciraju, bolje se poznaju i lakše organizuju obaveze i aktivnosti tokom nedelje.

Dok se važne teme u porodici i dalje razmatraju tokom zajedničkog ručka ili druženja, telefon se koristi za praktične stvari i organizaciju dnevnih obaveza. Zanimljivo je da tate preferiraju razgovore, dok su mame i deca skloniji pisanju poruka. Tinejdžeri su najveći korisnici mobilnog interneta, koji im pored komunikacije omogućava i dosta zabave.

A prema istraživanju kompanije Telenor, porodice su najveći korisnici mobilne telefonije u Srbiji. Preko 70 odsto stanovništva živi u porodici sa tri i više članova, a podaci UNICEF-a pokazuju da mobilni telefon u Srbiji poseduje 94 procenata osnovaca i 99 odsto srednjoškolaca. Korisnici smatraju da najviše poziva i poruka razmenjuju upravo između članova porodice.

Kao odgovor na ove potrebe, Telenor uvodi ponudu „Telenor porodica“. U okviru ponude, porodice mogu da povežu individualne pakete u grupu od tri, četiri ili pet članova, čime dobijaju neograničene pozive i poruke između sebe, do 50 odsto više minuta, poruka i megabajta u pojedinačnim paketima, i mogućnost da jedni drugima pošalju mobilni internet.

– Našim korisnicima koji okupe porodicu u Telenoru nudimo jednostavna rešenja i inovativne servise kako bismo im unapredili i olakšali komunikaciju. Po prvi put na tržištu, korisnici „Telenor porodice“ moći će jedni drugima da prosleđuju mobilni internet, i to na veoma jednostavan način, putem Moj Telenor aplikacije, Moj Telenor portal? ili SMS-om. U narednom periodu, ponudi ćemo priključiti nove usluge i aplikacije – izjavio je Slobodan Papak, rukovodilac sektora za postpejd za fizička lica u Telenoru.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.