Tribina za srednjoškolce o digitalnim tragovima i internet reputaciji 1Foto: pixabay/ fancycrave1

Udruženje Kulturis će 4. marta u 18:30 časova u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom Beograd održati tribinu „U svoja četiri virtuelna zida“, namenjenu srednjoškolcima.

Na tribini će učestvovati Ana Mirković, psiholog po obrazovanju, izvršna direktorka Instituta za digitalne komunikacije, Dragana Vukajlović, uspešna dugogodišnja web preduzetnica, Neda Mirković, HR konsultantkinja i Dragan Đorđević, pisac i profesor srpskog jezika i književnosti u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji. Tribinu moderiraju i vode Zorana Milićević, autorka projekta iz udruženja Kulturis i Dalibor Stojanović, menadžer u kulturi i medijima i bivši urednik tribinskog programa DKCB.

Govornici će iz ugla sopstvenog iskustva i ekspertize razgovarati o digitalnim tragovima i njihovom uticaju na oblikovanje reputacije na internetu.

Nastojaće da odgovore na niz pitanja značajnih za budućnost mladih: Koliko smo zaista zaštićeni podešavanjem opcija privatnosti na raznim platformama?

Šta uopšte podrazumeva pojam dobre internet reputacije? Koja vrsta sadržaja šteti internet reputaciji i kakve mogu da budu posledice nesmotrenog ponašanja u virtuelnom svetu?

Kako sprečiti a kako „lečiti“ situacije koje mogu da ugroze nečiju digitalnu reputaciju? Da li negovanje internet reputacije ima uticaja na profesionalnu budućnost mladih? Kakve mogućnosti virtuelni prostor nudi za lično predstavljanje onima koji planiraju karijeru u kompanijama, a kakve onima koji razmišljaju o onlajn biznisu?

Cilj tribine je da srednjoškolci steknu uvid u značaj nekih pitanja kojamožda sebi do sada nisu ni postavili, ali i da dobiju konkretne savete o tome kako da na najbolji mogući način neguju svoje prisustvo na mreži.

Svako od govornika će imati prostora za kratko izlaganje nakon čega je planiran razgovor sa publikom.

Ova tribina deo je Kulturisove platforme „E-PISMENI SE“ u okviru koje je održana tribina „Kako se borim sa hejtom na internetu?“ gde su mlade Youtube zvezde Vanja Veljić, Dušan Sakić i Nemanja Arsić u razgovoru sa Anom Mirković, psihologom i stručnjakom za digitalne komunikacije, predstavile svoja iskustva vršnjacima iz beogradskih gimnazija i srednjih škola.

Udruženje Kulturis osnovano je 2009. godine kao neprofitno udruženje građana čiji su ciljevi usmereni ka podsticanju razvoja međunarodne saradnje u oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja.

Ulaz na tribinu je slobodan uz prethodnu prijavu na mail infoŽkulturis.org

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.