Trileća (Tres Leches) – recept

Okusi svet - svake nedelje na portalu Danasa

Ostavite komentar


  1. A zašto da ga hladimo ako su mlečni kondimenti sobne temperature? Logičnije je izvaditi iz rerne, izbuškati štapićem za režnjiće, pa pažljivo okrenuti vruć patišpanj (pritom izvući onaj pak papir jer ne upija mleko), pa onda sa viljuškom bocnuti i tu stranu na više mesta te preliti sa tri vrste mlečnih proizvoda. Pa kad se rashladi u frižideru preliti sa temperiranim dulche la leche.

  2. Dok sam živeo u Skoplju, a i sada kad god odem prvo me prijatelj Behar, vlasnik Sofver kompannije Edusoft, časti bogatim ručkom u Staroj čaršiji, pa u poslastčari „Ohrid“, sa zadjeničkim kolegom i prijateljem Nebi Mesutom na Trileće. Naravno, obavezna je i boza.

        1. Da besplatno izreklamiram poslastičarnicu Koštana na Bulevaru Kralja Aleksandra, po meni najlepše trileće koje sam jeo u Beogradu. 🙂

  3. Gde ima kondenzovano mleko da se kupi? Može li nešto drugo umesto kondenzovanog mleka?

    1. Neka ti neko donese iz Grčke u povratku sa letovanja. U „Veru“, ponekad. Napravi sama od mleka u prahu ili dugo kuvaj 2 litre punomasnog sa malo vanilin šećera dok se ne redukuje na pola.

Ostavite komentar


Recepti

Recept nedelje: Puslice 10

Recept nedelje: Puslice

Volite li puslice? Ja ih ne obožavam, ali ove su bile baš ukusne. A još kada se slažu uz tanjir - neprocenjivo!

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.