Večeras otvaranje festivala "Food Planet" u Novom Sadu 1

Prvi festival nacionalnih kuhinja “Food Planet” biće otvoren večeras u 17časova na novosadskom Trgu slobode.

Na otvaranju manifestacije prisutnima će se obratiti predsednik Skupštine Grada Zdravko Jelušić. “Food Planet” će otvoriti ambasada i konzulat Crne Gore, a okupljenima će se obratiti generalni konzul Crne Gore, gospodin Miodrag Kankaraš.

Nakon zvaničnih obraćanja imaćete priliku da probate crnogorske specijalitete i vina, ali i uživate u nastupima ansambla KUD-a Svetozar Marković, crnogorske pevačice Dušanke Belade, promociji pozorišne predstave “Tri sorele” koju izvode glumci Centra za kulturu “Tivat”, a koja će biti izvedena večeras od 20h u Pozorištu mladih u Novom Sadu.

Narednih 30 dana Novosađanima i gostima predstaviće se se druga ambasada sa hranom svoje države. Imaćemo prilike da probamo specijalitete 30 različitih nacionalnih kuhinja, upoznamo kulturnu baštinu te zemlje, kao i da uživamo u njenoj tradicionalnoj i savremenoj muzici.

Za vreme trajanja „Food Planet“ festivala Novi Sad biće domaćin i Međunarodnog poljoprivrednog sajma, koji se održava od 13. do 19. maja, a ugostiće veliki broj posetilaca iz celog sveta.

„Upravo zbog toga i mi sve goste iz inostranstva i naše sugrađane dočekujemo domaćinski. Osim kulinarskih specijaliteta, na poleđinama naših kućica nalaze se zastave i karakteristična jela svih 30 zemalja učesnica“, navodi se u najavi događaja.

Festival nacionalnih kuhinja “Food Planet”, nakon veoma uspešnih “Novosadskog Winter Festa” i “Festivala ljubavi” na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Večeras otvaranje festivala "Food Planet" u Novom Sadu”

  1. Baš lepo da mi koji demonstriramo protiv diktatora koji vodi zemlju u propast (ili bar ono što preostane od nje kad podeli obećano svojim pajtašima) imamo gde da popijemo i pojedemo nešto.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.