palačinkeFoto: Shutterstock/nadianb

Ukoliko ste u potrazi za ukusnim i zdravim doručkom, danas vam preporučujemo recept za zelene prolećene palačinke po receptu Džejmija Olivera, koji će vas oduševiti. Pune svežih sastojaka, lagane, a zasitne, ove palačinke biće pravo osveženje na važoj trpezi!

Ove zelene prolećne palačinke su odličan izbor za laganu popodnevnu užinu, večeru ili slani doručak. Možete ih obogatiti raznim dodacima po želji, a recept, koji prenosimo sa sajta Miss7, preporučuje krem sir i salatu od avokada i čeri paradajza – obavezno probajte!

Savršen slani doručak: Prolećne palačinke po receptu Džejmija Olivera koje ćete obožavati 1
Prolećne palačinke; foto: Shutterstock/nadianb

Zelene prolećne palačinke po receptu Džejmija Olivera

Sastojci:

  • 1 manji avokado
  • 300 g čeri paradajza
  • 100 g spanaća
  • 3 mlada luka
  • 1 limeta
  • maslinovo ulje
  • 1 jaje
  • 125 g brašna
  • 1 1/2 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 230 ml mleka
  • 250 g zrnastog sira

Priprema:

  1. Posolite, očistite, ogulite sitno iseckajte avokado.
  2. Operite i isecite na četvrtine paradajz, pa ga stavite u činiju sa avokadom i dodajte četvrtinu spanaća.
  3. Iseckajte, pa dodajte mladi luk i sve sastojke prelijte sokom limete. Zatim dodajte kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja, začinite solju i biberom, dobro promešajte i ostavite sa strane.
  4. Umutite jaje u blenderu, dodajte brašno, mleko, preostali spanać i prstohvat soli i bibera, pa mutite dok ne dobijete glatku smesu.
  5. Stavite veliki tiganj na srednju vatru, podmažite ga sa malo maslinovog ulja, a zatim u njega sipajte tanak sloj testa.
  6. Pecite oko 2 minuta ili dok ne porumeni, a zatim prebacite na tanjir za serviranje i ponavljajte dok ne potrošite svu smesu.
  7. Pre serviranja u svaku palačinku dodajte malo sira, salatu od avokada i paradajza, te sos po želji.
  8. Uživajte u ukusnom prolećnom obroku – prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari