
Ukoliko ste u potrazi za ukusnim i zdravim doručkom, danas vam preporučujemo recept za zelene prolećene palačinke po receptu Džejmija Olivera, koji će vas oduševiti. Pune svežih sastojaka, lagane, a zasitne, ove palačinke biće pravo osveženje na važoj trpezi!
Ove zelene prolećne palačinke su odličan izbor za laganu popodnevnu užinu, večeru ili slani doručak. Možete ih obogatiti raznim dodacima po želji, a recept, koji prenosimo sa sajta Miss7, preporučuje krem sir i salatu od avokada i čeri paradajza – obavezno probajte!

Zelene prolećne palačinke po receptu Džejmija Olivera
Sastojci:
- 1 manji avokado
- 300 g čeri paradajza
- 100 g spanaća
- 3 mlada luka
- 1 limeta
- maslinovo ulje
- 1 jaje
- 125 g brašna
- 1 1/2 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 230 ml mleka
- 250 g zrnastog sira
Priprema:
- Posolite, očistite, ogulite sitno iseckajte avokado.
- Operite i isecite na četvrtine paradajz, pa ga stavite u činiju sa avokadom i dodajte četvrtinu spanaća.
- Iseckajte, pa dodajte mladi luk i sve sastojke prelijte sokom limete. Zatim dodajte kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja, začinite solju i biberom, dobro promešajte i ostavite sa strane.
- Umutite jaje u blenderu, dodajte brašno, mleko, preostali spanać i prstohvat soli i bibera, pa mutite dok ne dobijete glatku smesu.
- Stavite veliki tiganj na srednju vatru, podmažite ga sa malo maslinovog ulja, a zatim u njega sipajte tanak sloj testa.
- Pecite oko 2 minuta ili dok ne porumeni, a zatim prebacite na tanjir za serviranje i ponavljajte dok ne potrošite svu smesu.
- Pre serviranja u svaku palačinku dodajte malo sira, salatu od avokada i paradajza, te sos po želji.
- Uživajte u ukusnom prolećnom obroku – prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.