omletFoto: Shutterstock/Nadezhda Nesterova

Omlet za doručak – da, ali pica za doručak – ne, nikako! No, da li ste znali da možete da spojite ova dva jela u jedno i tako kreirate ukusan, hranljiv i zdrav doručak koji ćete obožavati? U nastavku donosimo detaljan recept!

Pica-omlet je odličan način da se rešite povrća iz frižidera i dan započnete ukusnim obrokom koji će vas držati“ do večeri. Pored jaja i povrća, potrebni su vam samo vaši omiljeni prelivi za picu, esencijalni sir i marinara sos – ili bilo koji drugi paradajz sos, piše Punkufer.hr.

Najbolje od svega – ovaj slasni pica-omlet  sa svim dinstanjem, mešanjem i pečenjem biće gotov za manje od pola sata, pa ga možete spremiti čak i tokom užurbanog jutra. Evo recepta:

Slasni pica-omlet

Sastojci:

  • 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 mali luk, isečen na kockice
  • 2 čena belog luka, zgnječena
  • 450 g mladog spanaća
  • so i biber, po ukusu
  • 8 velikih jaja
  • 2 kašičice sušenog origana
  • 2 kašike mleka
  • 250 ml marinara sosa (ili drugog paradajz sosa)
  • 100 g rendane mocarele
  • 60 g šunke, pršute ili kobasice po izboru
  • čeri paradajz, po želji
  • rukola, po želji
Pica-omlet: „Grešni" doručak koji zapravo to uopšte nije 1
Foto: Shutterstock/Anita SKV

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 220 stepeni.
  2. Zagrejte ulje u tiganju srednje veličine na srednje jakoj vatri.
  3. Prodinstajte luk dok ne postane staklast, oko 5 minuta, dodajte beli luk, a posle oko minut i spanać. Mešajte dok spanać ne uvene, 2 do 3 minuta, a zatim posolite.
  4. U velikoj činiji umutite jaja, dodajte origano, mleko i paradajz sos, pa posolite i pobiberite.
  5. Sipajte smesu u tiganj preko dinstanog povrća i ostavite da se kuva dok ivice ne počnu da se uvijaju i odvajaju od tiganja, oko 4 do 5 minuta.
  6. Po želji poređajte šunku ili kobasice, čeri paradajz i rukolu i pospite sirom, pa prebacite u rernu da se jaja peku do kraja, otprilike 5 do 6 minuta. Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari