Holding preduzeće „Vojin Popović“, nekadašnji novopazarski gigant, konačno je dobilo novog vlasnika – konzorcijum u kome su preduzeće „M.N. Petrol company“ i Kenan Gunaj. Odbor poverilaca prihvatio je ponudu ovog konzorcijuma od 128,1 milion dinara. Novi vlasnici su jedini dostavili ponudu za kupovinu ovog preduzeća, čija je prodaja održana krajem januara u Agenciji za privatizaciju.


S obzirom da je preduzeće „Vojin Popović“ na aukcijskoj prodaji ponuđeno za 222 miliona dinara, a jedini zainteresovani kupac je ponudio cenu tek nešto višu od 50 odsto, morao je da se izjasni Odbor poverilaca.

Vlasnici preduzeća „M.N. Petrol company“ su Murat i Nedžad Dragolovčanin. Nedžad je predsednik UO FK Novi Pazar i njegov najveći finansijer. Ko je Gunaj, drugi član konzorcijuma, u ovom gradu se i dalje ne zna i sve je u sferi nagađanja.

Kompanija „Vojin Popović“ u svom sastavu ima pet delova: ribnjak, domaću radinost, klanicu, trgovinu i zajedničke službe. Njihova imovina se procenjuje na više od 445 miliona dinara. Ovo preduzeće je u stečaju od oktobra 2005. godine zbog duga od svega 100.000 evra, koji je prema dobavljačima imala domaća radinost. Zaposleni zato tvrde da je stečaj tada montiran, a bez posla je ostalo blizu 300 radnika. Od proglašenja stečaja pa sve do kraha ovog januara, preduzeće je u više navrata bezuspešno prodavano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari