Valter ne može da umre 1Foto: FoNet

Kompozicijom iz filma „Valter brani Sarajevo“ i snažnim apluazom stranačke kolege i porodica danas su se oprostile od Velimira Bate Živojinovića, a predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić je poručio da „Valter ne može da umre“.

Batu poznajem celoga života. Kao mlad gledao sam ga na filmovima i želeo sam, kao i mnogi, da budem hrabar, neustrašiv i plemenit kao on, rekao je Dačić na komemoraciji u organizaciji SPS.


Kada sam ga upoznao, video sam da je Bata dobar, plemenit čovek, sa snažnim smislom za humor, spreman da pomogne svima. Nije se trudio da se dopada drugima, rekao je on i poručio da je Živojinović bio najveći jugoslovenski i srpski glumac.

Bio je čovek sa vrlinama i manama, koje su neizmerno obožavali, ocenio je Dačić i naglasio da su ga njegovim filomovi u Kini učinili mitom.

Bio je drug u partiji i kolega u parlamentu, podsetio je Dačić i dodao da se uvek divio kako je Živojinović svoje lice filmske zvezde smestio u prostor poslaničke klupe.

Želim da mu se zahvalim što nas je uvek pomagao, posebno te 2002. godine kada je pristao da bude predsednički kandidat. U tom trenutku predsednik naše stranke je pozvao da se glasa za Vojislava Šešelja i Srpsku radikalnu stranku, napomenuo je Dačić.

Zahvalan sam Bati jer nam je pomogao da sačuvamo našu partiju, naglasio je Dačić.

Obraćajući se supruzi, Luli Živojinović, Dačić je rekao da ona, njihova deca Jelena i Miljko, i unuci mogu da računaju na svu pomoć i podršku SPS.

Dačić je rekao da će Velimir Bata Živojinović biti sahranjen u Aleji velikana na Novom groblju u 13 sati, a da će se pre toga u 11 sati od njega u Skupštini grada Beograda oprostiti kolege glumci.

Njegove kolege glumci rekli su da je Bata umeo da plače bez suza. Ne znam da li sam toliki glumac da mogu da plačem bez suza, ali ne dolikuje da Batu ispratimo suzama već aplauzom, rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari