Prilikom boravka američke državne sekretarke Hilari Klinton u Beogradu, 12. i 13. oktobra, predviđeni su susreti s predsednikom Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem, ministrima Vukom Jeremićem i Draganom Šutanovcem i predstavnicima nevladinog sektora, saznaje Danas.

Razgovori će se usredsrediti na predstojeće pregovore Beograda i Prištine, proces evroatlantskih integracija Srbije, kao i regionalnu stabilnost na Balkanu.

Kompletni program posete još nije konačno potvrđen, ali prema onome što se do sada našlo u njemu, po dolasku u Beograd 12. oktobra, šef srpske diplomatije Jeremić će prirediti ručak za američku gošću, nakon čega će Klintonova imati sastanak s ministrom odbrane Šutanovcem i održati predavanje u Ministarstvu odbrane. Uveče, 12. oktobra, predsednik Srbije Boris Tadić prirediće svečanu večeru.

Sutradan ujutru, Hilari Klinton će se sresti s predsednikom Vlade Srbije Mirkom Cvetkovićem. Nakon toga sledi sastanak s predstavnicima nevladinog sektora, posle čega će državna sekretarka SAD nastaviti put u Prištinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari