Kombank arena izdala je saopštenje u kojem navodi da je cirkus, koji je trebalo da se održi u vreme za kada je planiran fajnal-for ABA lige, premešten u Sava centar, što znači da ukoliko neki beogradski tim završi takmičenje na prvom mestu najveća hala u regionu će biti domaćin.


– Arena Beograd je odlučila da ranije najavljenu predstavu „Cirque Eloize iD“, koja će se održati 26. i 27. aprila, premesti u Sava centar pošto se u navedenim terminima odigravaju finalne utakmice ABA lige i Arena želi da omogući njihovo održavanje u najvećoj dvorani u regionu. Kombank arena time oslobađa svoju dvoranu i stavlja je na raspolaganje najjačem regionalnom takmičenju ABA ligi u želji da sportska publika ne ostane uskraćena vrhunskog doživljaja – navodi se u saopštenju.

Ove godine prvoplasirana ekipa posle regularnog dela sezone biće domaćin, a pošto je Crvena zvezda pet kola pre kraja lider na tabeli očekuje se da Beograd, prvi put posle sezone 2008/09, ugosti najbolja četiri tima. Ukoliko se dve ekipe iz istog grada sastanu u polufinalu, prva utakmica biće na programu 25. aprila, a druga dan kasnije. U ostalim slučajevima oba polufinalna meča održaće se 25, a finale je zakazano za 27. april.

Ove subote od 19.00 lider na tabeli ABA lige Crvena zvezda gostovaće Mega Vizuri, sa kojom se sastala nedavno u finalu Kupa Radivoja Koraća, kada su izabranici Dejana Radonjića trijumfovali u veoma teškom meču. Ovog puta, trener Mega Vizure Dejan Milojević naglasio je da je siguran da njegova ekipa može da ponovi igru iz finala i ovog puta pobedi.

– Zvezda je najkvalitetnija ekipa u ligi, prvi su na tabeli, u dobroj formi i ritmu. Finale Kupa je bila jako zanimljiva utakmica, pokušaćemo da igramo na sličan način. Nama odgovara da igramo brzo i na veliki broj koševa i ako uvučemo Zvezdu u naš ritam, kao u Kupu, imaćemo velike šanse za pobedu – istakao je Milojević i dodao da je zadovoljan što je Novica Veličković došao u Megu, jer može dosta pomoći mlađim igračima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari