Novak Đoković će za protivnika u nedeljnom finalu Australijan opena imati Britanca Endija Mareja kojem je ovo drugo uzastopno finale u Melburnu. Biće to duel dobrih prijatelja i poznanika, igrača koji zauzimaju treće i peto mesto na ATP listi, odnosno uz Šveđanina Robina Soderlinga jedinih tenisera koji mogu da pariraju Nadalu i Federeru.


U pokušaju da dođe do svoje druge grend slem titule u karijeri u četvrtom finalu (osvojio pehar u Melburnu 2008.) Đoković će za adut imati i umor Mareja koji je do finala došao dan kasnije od srpskog igrača, ali i dosta težeg meča i pobede nad Špancem Davidom Fererom od 3:1 (4:6, 7:6, 6:1, 7:6). Ukoliko bi ponovo podigao pehar Đoković bi se primakao Federeru i drugoj poziciji na ATP listi na samo stotinak bodova i prilici da dostigne najbolji rezultat u karijeri. Novaka uoči meča sa sedam dana starijim Britancem hrabri, kako sam kaže, najbolji tenis koji igra u karijeri krajem 2010. i na početku 2011. Marej se, sa druge strane, uzda u tradiciju budući da je dobio poslednja tri duela sa Novakom, ali i dalje ima negativan skor (4:3 za Đokovića). Osim cilja da ode korak dalje u odnosu na 2010. i osvoji svoj prvi grend slem trofej u karijeri, Marej ima mogućnost da u svom trećem grend slem finalu postane prvi Britanac kojem će to poći za rukom posle čak 75, ali i 77 godina od trijumfa Freda Perija u Melburnu.

– Između Novaka i mene nema tajni jer često treniramo zajedno, čak smo i ove godine u Australiji imali nekoliko zajedničkih treninga. Biće to težak meč jer je on u odličnoj formi, ali i zanimljiv jer obojica imamo veliku podršku sa tribina – rekao je Marej nakon trijumfa u polufinalu.

Poraz Zimonjića u miksu

Srpsko-ruski miks dubl Nenad Zimonjić i Marija Kirilenko nije uspeo da se plasira u finale Australijan opena jer su od njih bolji bili Zimonjićevi bivši saigrači Katarina Srebotnik i Danijel Nestor sa 2:0 (6:4, 7:5). Naime, Zimonjić je sa Slovenkom često nastupao u miksu, dok mu je Kanađanin rođen u Beogradu bio stalni partner u muškom dublu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari