Site name

Priznanje fudblogerki čiji se recepti objavljuju i na portalu Danas

Nagrada za najukusniju tortu Kristini Gašpar

Nagradu za najukusniju tortu na ovogodišnjoj “Reviji torti” na Međunarodnom etno sajmu hrane i pića osvojila je fudblogerka Kristina Gašpar, autorka bloga „Domaćica za vas“ i saradnica portala Danas.

3

Piše: D. Majstorović

Beograd 26. novembar 2016. 20:48

Foto: Dejana Majstorović

Revija torti, kolača i peciva organizovana je poslednjeg dana Etno sajma hrane i pića na Beogradskom sajmu u organizaciji časopisa “Moja praktika“.

- Pobedila sam u  kategoriji „Domaće torte“. Akcenat je prvenstveno na ukusu, ali naravno gleda se i izgled samih torti. Ove godine pored kolača, novogodišnjih kapkejkova i medenjaka, u prvom planu su torte. Pa su se među njima na ovogošinjem Sajmu našle Rum torta, Doboš torta, Princ regent torta, Vasina torta, Bakina orah torta – istakla je Gašpar. 

Takođe, za ljubitelje slatkih ukusa autorka bloga „Domaćica za vas“ spremila je i kremasti rolat sa makom, karamel rolat, rolat tri vrste čokolade, kokos rolat, ali je neobična banatska štrudla odnela najviše simpatija.

Direktorka i glavna i odgovorna urednica časopisa "Moja praktika" i organizatorka Leposava Diponegoro rekla je za portal Danas da je na ovogodišnjoj jedanaestoj Reviji torti kolača i peciva bilo više od 60 izlagača.

- Moram da istaknem da su ove godine došli učenici iz dve kruševačke škole. To je divan primer mladosti i iskustva koje su nam donele žene iz ražličitih udruženja. Nadam se da će ta deca biti primer i dugim školama da dovedu svoje učenike, jer ovaj zanat mora neko da nasledi – rekla je Diponegoro. Ona je napomenula da je na Reviji bilo 13 disciplina, a da je stručni žiri uzeo sve u obzir, ukus i prezentaciju svega izloženog, kako slanih tako i slatkih đakonija.

povezane vesti

Recept nedelje: Keks torta sa makom

0

Piše: Kristina Gašpar / Domaćica za vas

Recept za gibanicu

0

Piše: Dijana Popović

Recept nedelje: Čorba od bundeve i dunje

0

Piše: Kristina Gašpar / Domaćica za vas

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Ivona

27. novembar 2016.

Cestitam Kristini, dosadasnji recepti su taman kako treba

Jovana

27. novembar 2016.

Bravo Kristina, sve cestitke

nada

28. novembar 2016.

ima li recept za najukusniju tortu?