Foto: Dejana Majstorović

Revija torti, kolača i peciva organizovana je poslednjeg dana Etno sajma hrane i pića na Beogradskom sajmu u organizaciji časopisa “Moja praktika“.

– Pobedila sam u  kategoriji „Domaće torte“. Akcenat je prvenstveno na ukusu, ali naravno gleda se i izgled samih torti. Ove godine pored kolača, novogodišnjih kapkejkova i medenjaka, u prvom planu su torte. Pa su se među njima na ovogošinjem Sajmu našle Rum torta, Doboš torta, Princ regent torta, Vasina torta, Bakina orah torta – istakla je Gašpar. 

Takođe, za ljubitelje slatkih ukusa autorka bloga „Domaćica za vas“ spremila je i kremasti rolat sa makom, karamel rolat, rolat tri vrste čokolade, kokos rolat, ali je neobična banatska štrudla odnela najviše simpatija.

Direktorka i glavna i odgovorna urednica časopisa „Moja praktika“ i organizatorka Leposava Diponegoro rekla je za portal Danas da je na ovogodišnjoj jedanaestoj Reviji torti kolača i peciva bilo više od 60 izlagača.

– Moram da istaknem da su ove godine došli učenici iz dve kruševačke škole. To je divan primer mladosti i iskustva koje su nam donele žene iz ražličitih udruženja. Nadam se da će ta deca biti primer i dugim školama da dovedu svoje učenike, jer ovaj zanat mora neko da nasledi – rekla je Diponegoro. Ona je napomenula da je na Reviji bilo 13 disciplina, a da je stručni žiri uzeo sve u obzir, ukus i prezentaciju svega izloženog, kako slanih tako i slatkih đakonija.