Armagedonska politika 1Foto: Privatna arhiva

Eto malo dobili smo batine kod Harkova, vojska mi nije nizašta – „Ako nastavite tako po nama ruskoj imperiji, baciću bombu i baš me briga što ceo svet i svaki čovek na planeti može da nestane.“

Naš, pak, „preCednik“ Vučić, dan posle ovakve najave armagedonske politike kaže Lavrovu „hajde da potpišemo plan kako da se dogovaramo u naredne dve godine, o tome da vam ne smetamo (a, kako možemo i da vam pomognemo) da uništite svet, ako vas Ukrajinci, u samoodbrani, izudaraju i izjure iz svoje zemlje.

Pa sad vi, gospodo, zamislite debatu i glasanje u skupštini Srbije povodom bacanja nuklearne bombe na Ukrajinu.

Ko bi glasao za uvođenje sankcija Rusiji? Kakav bi bio rezultat glasanja.

Na sve to u Ujedinjenim nacijama Vučić se slika sa iranskim verskim vođom ili premijerom, šta god da li je, a dan pre toga ubili su u Iranu Mahsu (Zhinu) Amini, kojoj je ispod one marame virilo samo dva centimetra kose.

To se desilo samo nekoliko dana pre srbijanske klerofašističke litije u Putinovoj režiji u kojoj su tražili istrebljenje tzv. homoseksualaca, sa Vučićevim tatom na čelu i ideologijom – nas i Rusa trista miliona! Ubij, istrebi neistomišljenike.

Putin u svojoj somnabulnosti je pomislio da će za nekoliko dana da razvali Ukrajinu i da će ga dočekati kao oslobodioca. Neko ga je ubedio da ima najmoćniju kopnenu vojsku i avijaciju na planeti. Kad ono…

Sada ima da se spali svet zato što je naočigled svih ispao glup kao tocilo. E, to je uzor slobodnom radikalu Vučiću pretvorenog u tzv. demokratu a koji bi voleo da bar pred sopstvenom nacijom važi za istog takvog.

Vučić jeste veliki pred domaćom sendvičarskom publikom ali toliko mali, kao proton, na globalnom nivou. Zna i on sam da će biti onako kako geopolitičke i geostrateške pozicije nalažu a to je da smo mi na strani Zapada jer su tako postavljene i podeljene karte. Sviđalo se to nekome ili ne.

A tek ovi novonazvani srbijanski klerofašisti koji hirotonišu i po šabačkoj eparhiji Irinejevog đaka, novog vladiku, onako istetovirani, a još je Mojsije govorio da na tela ne stavljaju nikakva obeležja, bi da kolju i ubijaju sve što ne misli isto kao oni jer misle da je Bog samo njihov a nikako i naš.

Ako ćete atomskim bombama i nuklearnim oružjem rešavati naše živote, mi tu ništa ne možemo jer vi raspolažete tim dugmićima a posledice ćemo osetiti svi. Živi bili pa gledali.

Autor je novinar iz Šapca

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.