Da li je Grčić jedini odgovoran? 1Foto: Freepik

Mogu građani da se ljute do mile volje, što će im budući računi za utrošene kilovate biti uvećani za oko 30% zato, kako su nadležni objasnili, da bi se EPS-u, gigantu na staklenim nogama, koji je pao na kolena, pomoglo da se podigne, da stane na noge i oporavi.

Nesumnjivo da je glavni krivac za tešku situaciju u EPS-u Milorad Grčić, koji je šest godina kao vršilac dužnosti direktora, neznalački rukovodio ovom kompanijom. Iako zakon kaže da zvanje v.d. direktora može da traje najduže do šest meseci.

Ali, da li je Grčić jedini odgovoran? Čudno i neprihvatljivo je da aktuelna vlast za proteklih šest godina nije imala uvid u katastrofalno loše poslovanje EPS-a i nije preduzela mere da se stanje popravi.

Nije ni malo utešno što je predsednik Aleksandar Vučić, tek kada je suočen sa nedostatkom električne energije, shvatio koliku štetu je pričinio Milorad Mića Grčić. Pa ga je „hitno“ smenio sa mesta v.d.direktora, uz „strogi“ ukor.

Nije za građane utešno ni što je ministarka energetike Zorana Mihajlović podnela krivičnu prijavu protiv v.d. Miće, a sama je propustila da na vreme kontroliše poslovanje EPS i preduzme odgovarajuće mere.

Milorada Grčića, i pored teškog tereta iz TENT-a, aktuelna vlast nije ostavila na cedilu. Obezbedila mu je mesto pomoćnika predsednika opštine Obrenovac i to zaduženog, ni manje, ni više, nego za resor obrazovanja. Ministarka Zorana Mihajlović je najavila da struja mora da poskupi, između ostalog i zbog lošeg upravljanja EPS-om. 

Znači, i ovog puta će gubitke, pljačku i nesavesno vođenje firme, plaćati građani!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.