Fašistima reći: „Marš napolje!“

Kako je reagovala policija prilikom prekida predstave o Srebrenici na Kolarcu

Ostavite komentar

 1. „Sa istom osobom su se lepo družili u Borči“
  „Na festivalu Mirdita ista osoba bila je u društvu onih koji su bacili dimnu bombu bez posledica“
  „Istu osobu su sada zagrlili, da mu prijateljski objasne“

  Mislim da je sve, ne jasnije, nego potpuno jasno.

  „Ponovo dolazimo do pitanja ko će da nas zaštiti“

  Isti onaj ko je naše dedove i pradede zaštitio od Turaka, Austro-Ugara, Nemaca… Ne kaže naš narod džabe „U se i u svoje kljuse“

 2. Dokle smo dosli? Koliko smo se srozali? Narod koji su Nemci kaznjavali sa 100 ubijenih Srba za jednog ubijenog Nemca, narod koji je preziveo Kragujevac, Kraljevo, Sremsku Mitrovicu, Jasenovac, sada dozvoljava bagri fasistickoj da maltretira ljude u prestonici. Vucici, Seselji, Radete, Vulini, Djurici, Dacici, sve moj do mojega, krcme cast ove zemlje kao da im je deda ostavio. Radikalski ljudski talog, sa raznim laznim nazivima. Svi se na Boga pozivaju, a nimalo ga se ne boje. Jedno iskljucuje drugo. Iste su ovo barabe koji su rodjene crkve rusili posle rata, da nas sada uce o Srpstvu I pravoslavlju. Prokleti bili do veka.

   1. Te novopecene kvazi-intelektualne, naprednajcko-radikalske fraze kao auto-sovinisti ili auto-fasisti zaista nista ne znace. Ne voleti vas I vase istomisljenike ili osudjivati zlocine pocinjene I u moje ime, ne znaci mrznju prema Srbiji. Osim ako se ne vladate logikom Luja XIV,“ Drzava to sam ja“. Kako se vas ljubljeni vodja ponasa, bojim se da je tako.

 3. Слажем се – свим глобалфашистима који би Србима да натуре етикету „геноцидног народа“ а који су највише страдали у геноцидима на Балкану треба рећи марш напоље. А овим њиховим домаћим лакејима дати рок да се законски пријаве као страни агенти као што се то ради у Америци.

Ostavite komentar

Lični stavovi

Ima li ko bliži pesniku od pesnika samog 10

Ima li ko bliži pesniku od pesnika samog

Kada se sedamdesetih godina pojavila knjiga Milovana Danojlića Kako je Dobrislav protrčao kroz Jugoslaviju, tek sam iz nje doznao šta se dogodilo sa Dobrislavom. Kao da sam ga i ja video kako na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, probivši se kroz ogradu, ilegalno ulazi na sajam pa uz jedan stub stavlja i svoj prodajni štand na jednoj kartonskoj kutiji.

Naslovna strana

25. novembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.