Gde je Vojvodina posle 103 godine?

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. Nažalost surova istina je takva, sigurno bi bilo daleko bolje da ne živimo sa kriminalom vlašću tako da zajedno treba da se izborimo za bolje sutra

 2. Sve je tacno , jos je strasnije od jugurta na ovamo , prava rec Vojvodina je porobljena .Srbija ju je opljackala ,

 3. Tačno, ali i tragično, u isto vreme! Radikalska „pamet i poštenje“ doveli su nas u ovakvo stanje, kako 1918. godine, tako i danas.

 4. Kakva demagogija za neupućene. Tada je bilo skupo žito, a trgovci žitom su bili najbogatiji. Danas je proizvodnja žita neisplativ posao koji se svuda u svetu održava uz pomoć državnih subvencija.

 5. Budzet Beograda za ovu godinu je 125 milijardi dinara +rebalans-oko 150 milijardi. Budzet Vojvodine 75 milijardi. Budzet za sledecu godinu verovatno slican. Na otprilike isti broj stanovnika?!Slucajno? Ne verujem. Samo sto sad svi cute. Cak ni Canak ne galami“Gde su nasi novci“?

 6. Ja sam iz Srbije rodjen I odrastao u Srbiju dugo vreme sam van zemlje, slazem I sa piscem I sa komentarima? medjutim nije kriva Srbija vec lopovi koji su na celu Srbije I nisu pokrali samo Vojvodinioljoprivredno vec I Srbiju unistili za pokrali I nalazimo se medju prvima ali sa zacelja,

 7. Teške gluposti. Dok god mi Srbi iz Vojvodine živimo u njoj, Vojvodina će biti deo Srbije, najsiromašniji ili najbogatiji, nije bitno

 8. Dve stvari za komparaciju:
  Fabrika Fiat u Kragujevcu, sa 3000 zaposlenih u punom kapacitetu ima izvoz oko 1,5 milijardi evra.
  Ukupan izvoz Srbije, u poljoprivredi je 4,5 milijardi dolara.
  I jos pitanje moze li autor da se osvrne na zaostajanje Banata u odnosu na Backu…hvala

 9. Zemlje (regije) gde žive srbi ima puno. Hercegovina, Bosna, Dalmacija, Crna Gora, Kosovo itd, itd itd. Mislim ako se uvek izgovaramo na ostatak zemljaka za našu nesreću mislim da nam nema opstanka a to će verovatno i budućnost pokazati. Svak u svojoj regiji ima izbore, glasa i bira svoju vlast koja upravlja tako ili drugačije. Možete misliti koliko bi ja sa juga Srbije imao da kažem koliko se gradi na severu a pogledajte nas kakvi smo. Nivo Afrike ali bukvalno bez preterivanja. I znate ko nam je kriv. Mi sami. Severnjaci, razmislite pre nego uperite prst.

 10. Vojvodina je danas dno dna u kojoj vecina nas radnika radimo za minimalac,vozimo stara kola,kuce oronule, putevi su nam katastrofa,hleb i ostale namirnice duplo skuplje a sve se ovde proizvodi,na zalost Vojvodina je postala krava muzara koju svi muzu

 11. sad i pilićarski advokati palamude o istoriji. Do 1918 Vojvodina je bila deo AU monarhije a 1918 AU nije postojala ni u Pešti i Beču. Srbi su trebali nacrtati granice od Temišvara, Pešte, Virovitice Karlobaga. Srbija je izgubila28 milion i 250 hiljada stanovnika ili 28% iviteški je sve podnela a nakon pripajanja Vojvodine Srbiji, Vojvodina je izgubila 30% žive stoke i 50% prihoda žita sve radi spasa razorene Srbije. Napominjem da je tadašnja oblast Vojvodine davala 55% prihoda Austrougarskoj vojsci koja je razarala Srbiju i oko 120 000 regruta (Mađari, Rumuni, Rusini, Slovaci pa i Srbi) koji su ubijali i razarali Srbiju. Danas Vojvodina zaostaje jednako kao i cela Srbija a sve zbog neprijateljstva naših zapadnih „partnera“ Kome će danas Vojvođanin da proda kilogram brašna ili mesa ako je u proseku 30% skuplji od proizvođača iz Rumunije ili Nemačke. Ovo zahteva detaljnu argumentaciju a ja za sada toliko. Pun mi je k… ološoida koji radi političkog šibicarenja baljezgaju na ovu temu.

 12. Cika Drago pusti politiku, vidis I Sam da je vrag odneo salu odavno ovde….
  Idemo mi napraviti Jos Neku halu,rad ,red I disciplina
  Pozz ljudino

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Lični stavovi

Naslovna strana

22. januar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.