Foto: Pixabay/ PhotoMIX-Company

Budimo realni – Internet i YouTube su odavno po popularnosti preskočili sve TV stanice. I domaće, a i strane. Nisu beskonačne reprize serija, filmova i emisija naš izum – i strane TV kuće repriziraju reprize repriza do iznemoglosti. Kažem opet, internet je odavno pobedio i lokalne, a i globalne televizije.

Kad imaš kablovsku sa dve stotine kanala, a ono kao da gledaš dve tri stanice, iste vesti, ista muzika. Opet kažem – Internet.

Taj smartfon koji imaš u ruke,pa lepo instaliraš Twitter ( pošto Facebook i Instagram imaš sigurno 200%), napraviš nalog za manje od jednog minuta.

A Twitter da se cenzuriše ne može ( a nije da nisu mnogi pokušavali, i kompanije i države). Pa ti odmah bude jasno i ko i kako, i gde i zašto. Ono, nije da je Twitter istina od slova do slova, ali sa druge steane ni Twitter nije Instagram pa da se kače selfiji, a nije ni Facebook pa da vidiš da li je strina pravila ajvar.

Dakle – TV isključi, ionako su samo rijatiji na programu, što politički, što ovi drugi. I ako nemaš smartfon, imaš Twitter i na kompjuteru. Besplatno. A i ako nemaš internet, uvek ima neki komšija koji ne ume da stavi šifru na WiFi. Ili – kafić. Kad već piješ kafu, baci pogled na tvitove. Ne moraš da pišeš, dovoljno je da pročitaš.I da razmisliš.

A od viška glava (skoro) nikad ne boli.

 

Povezani tekstovi