Kako do posla u Šapcu 1Foto: Lična arhiva

Da bi se ispričala priča o stranačkom zapošljavanju u Šapcu, mora se krenuti od samog početka. Dakle, Šabac je bio jedna od retkih lokalnih samouprava u kojima SNS nije bio na vlasti sve do izbora u junu 2020. godine.

Tada je krenula izborna trka u kojoj se nisu birala sredstva, a u pomoć lokalnim političarima, u borbi za vlast protiv opozicije i naroda, pritekli su i momci u crnom, kojima su opet u pomoć došli momci u crnim džipovima, sa registarskim oznakama iz različitih delova Srbije.

Svako je tu dao svoj „nemerljiv“ doprinos, od seoskog batinaša do poznatog „indijanca“ i na kraju povuci-potegni, posle četiri meseca izbora i tri kruga glasanja, konstituisana je nova gradska vlast, na čelu sa SNS i njihovim koalicionim partnerima.

E, sad stižemo do zapošljavanja…

Svi oni koji su dali svoj „nemerljiv“ doprinos u borbi za „zajedničku stvar“, s pravom su posle izbora očekivali da im se za pruženu uslugu uslugom i vrati.

A kako drugačije nego zaposlenjem, njegovim i članova njegove porodice, u nekom od javnih preduzeća ili ustanova.

U međuvremenu se ispostavilo da takvih, koji su zaslužili i zadužili naprednjake nije mali broj. Ali, nazad nema.

Jer ne radi se tu baš o nekom finom svetu kome možete da objasnite da možda nije stručan za posao koji želi da „radi“ i da možda nema ni adekvatnu školu za to.

I tako je Šabac, grad koga je samo pre četiri godine poznati svetski časopis „Fajnenšel tajms“ svrstao među top 10 evropskih gradova budućnosti, postao mesto gde se lepe poternice i proganjaju neistomišljenici.

Bagerista koji je pokušao da pregazi narod na šabačkom mostu, tokom protesta protiv Rio Tinta, sada vedri i oblači u JP „Infrastruktura“.

Udomljeni su i drugi batinaši, neki su dogurali i do pomoćnika gradonačelnika, dok su se drugi zadovoljili nižim funkcijama.

Da bi se oni udomili, drugi su morali da dobiju otkaze, a mnoge porodice ostale su bez jedinog prihoda.

U ovom trenutku, u Šapcu nema ni jednog javnog preduzeća, ustanove ili škole, gde se neko možete zaposliti zahvaljujući isključivo odgovarajućoj diplomi, iskustvu i znanju ili zato što je pametan i sposoban. Izvinite, prednost imaju oni drugi…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.