"Kovid kolo" je šamar profesiji 1Foto: Freeimages/cierpki

Poštovane kolege lekari i drugi medicinski radnici,

Želim da vas podržim u naporima koje ulažete u borbi protiv korona virusa. Želeo bih i ja da vam se u toj borbi pridružim, ali me u tome sprečavaju mojih 87 godina.

Zgrožen sam onim što se događalo 20. marta ove godine, kada se, pod parolom „Svetski narodni protest protiv kovid 19 diktature“, grupa građana bez zaštitnih maski sakupila na Savskom trgu ispred spomenika Stefanu Nemanji. Ponašali su se kao da ne shvataju ozbiljnost epidemiološke situacije u kojoj se Srbija nalazi na petom mestu u svetu po broju zaraženih i umrlih. I prepustili se veselju. Nije izostalo ni kolo koje se vilo oko spomenika Nemanji.

Nikome od prisutnih nije palo na pamet da će ovim okupljanjem otvoriti novo žarište korone.

Drage kolege, ne dopustite da vas u vašem plemenitom i odgovornom poslu koji obavljate, pokolebaju neodgovorni i nesavesni ljudi kojima spasavate život. „Kovid kolo“ je šamar profesiji, koji je, nažalost, aktuelna vlast podržala, umesto da podrži vaše napore.

Znam dobro, drage kolege, koliko napora ulažete u svom poslu. I koliko neprospavanih dana i noći ste proveli kraj postelja bolesnika. Znam dobro, jer sam i ja 1972. godine, kada je variola vera odnosila mnoge živote, provodio u ekipi lekara dane i noći na ulazima u Beograd, vakcinišući građane.

Ne smete pokleknuti sada kada ste nam jedina nada i barijera koja nas štiti od kovida 19.

Ponosan sam na vas, jer služite na čast našoj profesiji!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari