Mnogo sikter! 1Foto: Pixabay/Sakurayim

Odmah je poručio i nešto u stilu svog “kolege” koji je završio u Hagu. Nije “malo morgen” nego “sikter!” – objašnjavajući kako stranci ne mogu da sruše Srbiju niti da vlada onaj koji nema narodno poverenje. Onda, blago rečeno, “marš tamo” (turski sikter znači „sam sebe polno upotrebi“)!

Poruka je dobrodošla i prepadnutim naprednjacima na sednici, posle opomena da su se ulenjili, da idu na razna mora, a ne u Sopot, da dvolično aplaudiraju, da će ih počistiti mlađi i sposobniji itd, itd. I ono što je najbitnije, da će pola ministara u novoj vladi biti zamenjeno. Ovde se stvara krug nelogičnosti – valjda se izbori sprovode da se napravi potpuno nova vlada, a ne barem polovična rekonstrukcija sa, izgleda, istom predsednicom. Ili, ako je sadašnja tako dobra, kao što je i Vučić neprestano ponavljao uz poneku pretnju onima koji nisu po šefovom kursu, zašto onda sadašnja vlada ne bude izborni adut, pa da je “glasamo”?

Poenta je u zapravo suštinski celom sikter izlaganju, jer se koalicioni partneri, veli šef, ni mikroskopom ne mogu naći kad je teško, pa će zato biti više naprednjaka na listama. Dalje, Boško i Čeda traže prelaznu vladu kao u Makedoniji, a u Srbiji „neće biti nikakvih Bokija 13 i kriminala” (asocijacija na potencijalno preteći rad EU izaslanika Kukana i Flekenštajna u Srbiji, koji su prethodno bili posrednici u Makedoniji). Dakle, svima njima sikter, jer ovde ima da vladam ja, a narod će da glasa po dosadašnjem sistemu zloupotrebe medije i svega mogućeg. I morgen i prekomorgen.