Nacrt za psihologiju hulje

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. Potpuno besmislen tekst. Hulja na osnovu njegovog utiska. Ništa konkretno, a ispljuva sirotog Vukotu

  1. Bas vala besmisleno, plus sa „cvileo“..“sumnjiva diploma“, bas otvoreno mizogino i sa predrasudama.

  2. Za one verne partiji, koji nisu shvatili ili se samo prave da nisu shvatili : Da li vi stvarno mislite da tamo u nekom ministarstvu postoji baš taj Vukota, čije je postupke autor teksta trebalo eksplicitno da navodi, da bi vas zadovoljio, mada sigurno i ne bi, jer bi i tada opravdavali „Vukotu“ ??!! Tekst je alegorija, ako znate šta to znači, i samo predstavlja svu tugu i čemer svega što nam se dešava !

  3. Niste razumeli da ne postoji pravi Vukota. Postoje hiljade „Vukota“, likova s lažnim diplomama, ulizica i hulja, koji bi svakom s pošteno stečenim diplomom zabili zube u grlo jer mrze svakig ko nije podložan pritiscima, ucenama, ko nije na prodaju.

  4. Eh, kada botovi citaju a ne shvataju. Vukote koji brane Vukotu pa su svima koji imaju malo mozga smesni.

   1. Ti baš imaš malo mozga, u pravu si. I nisi bot nego robot stereotipni. Vukota je možda zaista hulja, ali to treba konkretno pokazati i dokazati.

 2. Gospodine naučni savetniče ….. i teoretičare, ako su Vam Fridom Haus i Hjuman Rajt Woč rrlevantni izvori, džabe ste učili i sticali tolika zvanja. Svima je jasno da su to politikantske organizacije tipa ko plati više pišemo samo njegova mišljenja i tekstove.

   1. Pa mozda kao i vasi @Bora , sa istog fakulteta na kome je doktorirao Dr Karajlic ? A ?

 3. Da ste rekli sta je Vukota skrivio pa da budemo na Vasoj strani, ali nemamo pojma sta je Vukota uradio a upsteno to traje od 2000 godine sa tendencijom poboljsanja .

 4. Loš tekst za jednog „naučnog saveznika“. Vaš Vukota je samo sitni šraf u mašini. Ima ih svuda, pa i u vašem Institutu. Ako ih ne proizvodi, represivni sistem ih promoviše. A što se tiče „6. Oktobra“, razmislite koju ulogu su nakon 5. Oktobra imali Goran Vesić, Čeda Jovanović, Čume, Čanak, Beba Popović… i mnogi drugi za koje se ispostavilo da su mnogo veće hulje nego Vaš Vukota.

  1. Zao čovek ni ne može drugačije da piše. A pošto autora znamo, onda isto tako znamo da je priča o malom pokvarenom zlikovcu koji bi iz polumraka zario zube u vrat zapravo autobiografija. Toj lubenici punoj semenki zla, iznikloj u nekoj zabiti pored Dervente, Srbi i Crnogorci sa Kosova i Metohije su oličenje nepismenosti, ljudi sa lažnim diplomama i nedostatkom morala. I to sve iz pera onog koji ni malo m od morala ne nosi u sebi.

 5. Da li ste to vi teli davati opis i psiho-portret Hulje ili napisati panegirik ili opricavati fabulu u pesmi na pozajmljenu melodiju madjarskog cardasa, koju niko nije kako treba ni saslusao a ona je vec bila mutirala u „bubamaru“ na romskom jeziku, gosin mladi savetnice ?

 6. Za one verne partiji, koji nisu shvatili ili se samo prave da nisu shvatili : Da li vi stvarno mislite da tamo u nekom ministarstvu postoji baš taj Vukota, čije je postupke autor teksta trebalo eksplicitno da navodi, da bi vas zadovoljio, mada sigurno i ne bi, jer bi i tada opravdavali „Vukotu“ ??!! Tekst je alegorija, ako znate šta to znači, i samo predstavlja svu tugu i čemer svega što nam se dešava !

 7. Odlican tekst koji po vrh svega, jasno odslikava „psihologiju hulja“ i medju vecinom komentatora i ne samo na ovom tekstu, vec na svim, osim kad se izjavljuje saucesce ili hvali uspeh sportista, mada, ni tamo nije uvek cisto. Naime, vecina komentatora se bazira na vredjanju druge licnosti ili persone koja je napisala tekst. Tuzna je istina da vecina ili ne cita, a ako i procita ili ne razume sta je srz teksta ili koristi svoju neinteligenciju u pokusaju ponidastavanja druge osobe. E, upravo o ovome je pisac ovih redova hteo ukazati na sve slabosti ovog drustva.

 8. A Vas prijetelj rukovodilac u ministarstvu nije hulja? Pretpostavljam da niste iz istog sela sa sumnjivom doplomom, jer kad Vam je prijatelj valjda mora biti iz ‘kruga dvojke’ sa diplomom iz Budimpeste i sl. Hulja se po hulji poznaje!

  1. Tako je Dragane V.,

   Hulja se po hulji poznaje, hulja hulju dovodi, i hulja se na rec „hulja“ javlja. Huljama je to u krvi, da se oglase na pomen svojih nepocinstava. Zato u narodu postoji rec „nesoj“.

 9. Gospodine Fatiću, mislim da ste u značajnoj meri, i kao naučni radnik i političar (izvinjavam se ako grešim ali mislim da ste u jednom trenutku , tamo prva dekada 2000 bili viđeni za ambasadora u Belgiji), doprineli formiranju i bujanju “hulja” staleža, Biće da se samo menja perspektiva iz koje gledate.

 10. Zanimljivi su komentari. Protiv Human Rights Watch-a, protiv EU, da je ok imati diplomu iz Prištine u vreme rata, itd. Eto, to je slika SNS botova i SNS politike. Zar je onda čudno što ministri imaju diplome sa Privredne akademije i Megatrenda, što su osnovali svoj Fakultet društvenih nauka da lakše stancujj diplome, da ne moraju da idu u Novi Sad?

  Da bi narod to pocistio, mora prvo da mu zasmeta.

  Pogledajte sta rade sa Filoloskim fakultetom. Pogledajte šta rade sa Bogoslovskim.Da ne govorimo o kojekakvim bivšim višim školama, defektoloskim, raznim „visokim stručnim“, itd…. Sta se radi u Srbiji…. Boze nas….

 11. Za ovakve medju sobom kao što je Vukota, Crnogorci koriste sinonime za reč „hulja“: „fukara“, ili „galat“. Kada se za nekoga konstatuje da je „fukara“, sledi neka vrsta ekskomunikacije u starom crnogorskom društvu. Onda, kada u kući imate nekog Vukotu, kasnije se i za druge iz te kuće kaže „iz loše je kuće“.

  Smatra se da je porodica najvaznija, i kada porodica odgoji Vukotu, fukaru sa sumnjivom diplomom, i ona se smatra sumnjivom. Tako se u crnogorskoj tradiciji regulisao kolektivni moral.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Lični stavovi

Naslovna strana

4. avgust 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.