Napredni piromani 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Oko prepunjenog srpskog bureta baruta, napredni piromani se igraju šibicama, dok skaču po buretu, ne bi li još crne eksplozivne materije stalo u bure.

Oni malo bolji igrači, u našem narodu poznati kao šibicari, igraju se kutijama od šibica, dok sluđena publika traži ispod koje kutijice je kuglica napravljena od novčanice od 100 evra.

Da bi poselo bilo kompletnalo, na najmanje 137.000 zaraženih, vlast priprema vatromet za doček Srpske Nove godine, koji bi trebalo da zaseni nedavni vatromet u Kolubari i onaj malo pre toga iz termoelektrane Nikola Tesla u Obrenovcu.

Srpsku Novu godinu, kao što je red, poželeće nam predsednik Srpske napredne stranke, sa željom da nam u 2022. sve bude stabilno kao do juče Grčićeva fotelja, što automatski znaci i Vučićeva.

U Novoj godini samo će plate rasti, ali ni približno kao cena struje i broj žrtava šopinga u Milanu.

Ali to građane ne treba mnogo da brine, jer ni Nikola Tesla ne bi znao da rastumači račun koji vam svakog meseca dostavlja EPS sa sve TV taksom.

A tu TV taksu plaćamo jer je Vučić ukinuo preplatu.

Verovatno kako bi nam omogućio da na televiziji sa nacionalnom frekfencijom gledamo propagandni film nekog pojavnog oblika života koji se odaziva na Lovreković.

Koji kao da je režirao Gebels.

Film je prikazan na treću godišnjicu misteriozne smrti Vladimira Cvijana.

Malo pre trogodišnjeg parastosa takođe ubijenom Oliveru Ivanoviću.

Čije ubistvo je najavljeno spotom koji je osmišljen i režiran u istoj bljuvaonici gde i Lovrekovićev film.

A pošto takvo remek delo fašističke propagande niko ne može da gleda besplatno, Vučić je kao što rekoh na vreme ukinuo TV preplatu i istu zamenio taksom.

Koju uz ostale harače ubira Mića Grčić, v. d. direktora EPS-a!

Mada većini građana Srbije Mića više liči na stečajnog upravnika ovog javnog preduzeća nego na direktora.

Zato verujte Vučiću da struja neće poskupeti. Ali hoće električna energija.

Dok naprednjačka kaznena ekspedicija krstari Srbijom, tragajući za preostalim nacionalnim resursima na koje još uvek nije stavljena mafijaška šapa, u Kolubari je izgoreo bager odlagač od tričavih 20.000.000 evra.

To vam je dragi moji poljoprivrednici, da biste lakše razumeli te vrtoglave cifre, 20.000 steonih junica ili 2.000 hektara zasada jabuka pod protivgradnom mrežom i sa sistemom za zalivanje kap po kap.

Milorad Grčić je na mesto v. d. direktora EPS-a postavljen 2016. godine posle smene Aleksandra Obradovića, koji je najuren jer je poželeo da za Novu godinu ovo javno preduzeće, (čitaj samog sebe), počasti sa dva automobila marke audi koji su koštali 300.000 evra.

Audi koji je prelio čašu Vučićevog nezadovoljstva, rezultirao je konferencijom za novinare na Biznis forumu na Kopaoniku na kojoj je predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio sledeće:

„Bilo je dobrih svari koje su urađene za vreme mandata Aleksandra Obradovića, ali bilo je i stvari koje su bile neprihvatljive.

– Ići ćemo što pre na javni konkurs za novog direktora. Nadam se da ćemo imati dobru ponudu“! – rekao je tom prilikom Vučić.

Milorad Grčić je izgleda dao najbolju ponudu.

Ubrzo je za EPS nabavio kancelarijski nameštaj u vrednosti od 33.000.000 evra i opremu za prisluškivanje koju je postavio u prostorije Centra unutrašnje kontrole na Ceraku, čime je zaista postao najbolja moguća ponuda. Koja se očigledno ne odbija.

Zato uz buktanje požara i vatrogasne sirene iz Kolubare, Srbijom odjekuje: „Ne dam Miću!“ Jer ko zna šta Mića sve zna. Šta ne zna videli smo na zgarištima koja ostaju iza njega.

Dok građani Srbije u čudu gledaju račun za struju pokušavajući da ga rastumače, valjalo bi se prisetiti da smo narod iz kog je ponikao Nikola Tesla, koji je izmislio naizmeničnu struju i zadužio čovečanstvo. Aleksandar Vučić je izmislio Grčića pa je samo tokom nedavne havarije u Termoelektrani „Nikola Tesla“ zadužio Srbiju pola miliona evra na sat, ili tri audija Aleksandra Obradovića na svakih 60 minuta.

Juče je rešen slučaj službenika EPS-a, Miće Grčića, pa ne brinite zbog mraka koji preti Srbiji.

Aleksandar Vučić je već dogovorio sa dva poznata kineska investitora proizvodnju petrolejskih lampi, a javila su se i tri najveća svetska proizvođača sveća sa namerom da svoje pogone otvore u Srbiji.

Na sreću, pšenica je prošle godine dobro rodila. Uz toliko sveća biće je dovoljno za panaiju za opelo jednom narodu koji je aplauzom pozdravljao svoju propast.

Na sreću ima i onih koji su oteli šibice iz ruku naprednih piromana i upalili baklju slobode u Srbiji.

Plamen sa te baklje najbolje razgoni aveti prošlosti i utvare mračnih devedesetih.

Tom bakljom namerni smo da 3. aprila upalimo svetionik istine i pravde, kako bi taj neugasli ognjeni stub slobode građanima Srbije pokazao put ka mirnoj luci spasenja, a mnogim naprednim Mićama put ka optuženičkoj klupi Specijalnog suda.

Zato razmislite šta ćete sa svojom šibicom. I svojim glasom 3. aprila.

Autor je član Glavnog odbora Demokratske stranke