Rijaliti u niškoj bolnici 1

Sve što se događalo oko lečenja jedne od zvezde srpskih rijaliti programa u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu ladno bi moglo da se snimi kao nastavak tog rijalitija.

Ta, izvesna M. K., za koju niko nikad u gradu na Nišavi do pre par godina nije čuo, osim rodbine, prijatelja i poznanika, uspela je da od ozbiljne zdravstvene ustanove, koja je referentna za tercijalno lečenje pacijenata sa prostora od Đerdapa do Preševa, napravi smejuriju.

Pojedini niški doktori, nenaviknuti na performanse ispred vrata novog Kliničkog centra, koje su gotovo svakodnevno izvodile ona, njena majka i sestra, nesvesno su doprinosili da igrarija oko lečenja te pacijentkinje bude glavna razbriga za mnogo konzumenata rijalitija tokom vrelih letnjih meseci.

S druge strane, pojavile su se i ozbiljne optužbe da je čak 1.000 zaposlenih u UKC „virilo“ u zdravstveni karton M. K., što opet budi sumnju u poverljivost zdravstvenih podataka pacijenata koji se tu leče.

Svedočenje novinara jednog tabloida da je imao uvid u njen zdravstveni karton, koji mu je navodno dat iz niške bolnice, na šta niko od čelnika, pa ni sam direktor Zoran Perišić nije reagovao, ozbiljno baca sumnju da je neko od doktora ili zaposlenih zaista „virio“ iz nepristojnih pobuda.

Prvi put u istoriji Kliničkog centra na zvaničnom sajtu je objavljeno zdravstveno stanje nekog pacijenta, i gle čuda, radilo se baš o stanju učesnice rijalitija iz Niša. Nemušta objašnjenja direktora Perišića da su to uradili jer su „bili zatrpani dezinformacijama i zato što su se pojavile molbe za pomoć u njenom lečenju zbog nabavke suplemenata, koje imamo“, samo su pogoršale stvari.

Ta rijaliti zvezda prebačena je na lečenje u Beograd, zbog čega su odahnuli niški doktori. Jedan od njih čak kaže „otišao je cirkus iz naše bolnice“. Međutim, rukovodstvo UKC Niš mora ozbiljno da analizira svoje propuste jer je nedopustivo da se svakodnevno javnost bombarduje informacijama, koje su procurile od zaposlenih, kako je M. K. pravila haos, čupala kateter, pušila elektronske cigarete, plakala i zvala mamu…

Svakako da niški doktori nisu navikli na lečenje pacijenata koji toliko zanimaju običan svet, jer u Nišu ne žive poznate ličnosti iz sveta estrade, ipak možda će ubuduće biti mnogo više onih poput M. K. To je razlog zbog kojeg moraju da budu spremni i za takve bolesnike, jer ovako su samo postali još jedan učesnik u rijalitiju.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari