Sahrana šabačke demokratije 1Foto: Privatna arhiva

Blokade puteva i protesti u Šapcu, nekada najslobodnijem gradu u Srbiji, pokazale su sve ludilo naprednjačke vlasti.

Verbalna politička retorika i neslaganje sa neistomišljenicima pretvorila se u otvorenu nameru i želju za fizičkom likvidacijom onih koji ne misle isto kao vrhovni vođa i njegovi politički, partijski saborci i poltroni.

Nekadašnji „Mali Pariz“ pretvoren je u kasabu sa zakonima „Divljeg zapada“.

Poternice za protivnicima se štampaju i lepe po gradu, a istima se traži linč i likvidacija, gde više nije ni bitno da li je u pitanju maloletnik, novinarka ili advokat.

Ima da nestanu sa lica zemlje, jer tako želi kriminalno i nelegitimno vaspostavljena gradska SNS vlast.

Da ludilu nema kraja, građani Srbije a i celog slobodarskog sveta mogli su da se uvere kada je direktor javnog preduzeća „Infrastruktura“ uzeo bager i njime krenuo da gazi sve što mu se našlo na putu, jer veliki vođa ne može da čeka! Javni red i mir u Šapcu odavno su narušeni, jer organi vlasti svesno i otvoreno podržavaju nasilje, pretnje, pa čak i likvidacije.

Da ovo nisu preterivanja govori i činjenica da je naočigled brojnih inspektora u civilu, bogati „biznismen“ SNS provinijencije, umalo autom ubio protestanta na Novom mostu, kada je kabadahijski krenuo da ruši ljude kao čunjeve sa svojim crnim audijem 6.

Dakako, policajci nisu reagovali, već su odobravali, svojim nečinjenjem, očigledan pokušaj ubistva. To što je izbegnuta tragedija treba zahvaliti prisutnim demonstrantima, koji su neuračunljivog jedva zaustavili i dozvali pameti.

Policajci su se na zgražavanje svih, pa i onih koji su u koloni čekali strpljivo u svojim automobilima da se blokada završi, ponašali kao da se ništa nije desilo i kao da se ništa ne dešava na samo dva metra od njih!

Ovakva dešavanja u Šapcu idu u prilog onima koji se sve više i sve otvorenije spremaju da nekome u Šapcu zaista dođu glave. Iako su podnete krivične prijave protiv lica sa imenima i prezimenima, ni tužilaštvo, ni sud a ni policija, ne preduzimaju ništa, verovatno po nalogu „Šefa“, a koga drugog?!

Ovo sve što se dešava u Šapcu je paradigmatski prikaz šta će se sve u Srbiji dešavati kada stvarno Velikom vođi i njegovim polupismenim poltronima bude dogorelo do nokata i kada im bude ugrožena pozicija apsolutne diktature. Da li to normalna Srbija vidi ili ne, drugo je pitanje.

Na mikroplanu i u manjim sredinama se vežba strategija i nameštaju parametri kako uništiti političkog protivnika ili nekoga ko drugačije misli. Demokratske vrednosti i svaka vrsta slobode u Šapcu su sahranjeni. Srbijo, razmisli o tome!

Autor je novinar iz Šapca

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.