Socijalisti, ne blatite Titovo ime 1Foto: Medija centar

Pokušaj Socijalističke partije Srbije i njenog lidera Dačića da u svoje politikantstvo i predizbornu kampanju uvuku ime Josipa Broza Tita i tako prevare birače, naročito mlade ljude koji ne pamte ni Tita ni Jugoslaviju, predstavlja primer političke krađe kojoj će se Savez antifašista Srbije odlučno suprotstaviti.

Neverovatno je da partija koja je najzaslužnija što je Titovo ime izbrisano sa ulica, trgova, gradova, škola, koja ga je proterala iz celokupnog javnog prostora i kolektivnog sećanja i koja je, sve namigujući, omogućila rehabilitaciju četništva i njihove parole da je Tito „najveći neprijatelj srpskog naroda“, sada pokušava da se zakiti njegovim dostignućima.

To što ste vi, gospodo, uspeli da nekim koristima privučete Titovog potomka kafedžiju ne daje vam ni pravo ni mogućnost da jašete na njegovom imenu jer je ono suviše veliko za vas.

Vreme vladavine vašeg osnivača i haškog optuženika Slobodana Miloševića i njegovih radikalskih saradnika, čije ideje vi i vaši koalicioni partneri i danas ljubomorno čuvate i ostvarujete, ostaće upamćeno kao vreme razaranja svega onoga što je stvoreno u Titovo doba.

Vaša politika uništila je jednu uglednu državu, unesrećila milione ljudi, proizvela ratne zločine i genocid, nanela Srbiji i drugima nemerljive materijalne štete, postavila svetski rekord u inflaciji i ocrnila Srbiju u očima međunarodne zajednice.

Za Tita je najveća vrednost bila bratstvo i jedinstvo naroda, a vaš aktuelni lider, takmičeći se sa ultranacionalistima iz drugih stranaka, koristi svaku priliku da kaže nešto ružno na račun susednih naroda i država. On će ostati zapamćen kao jedini ministar spoljnih poslova koji misli da je njegova dužnost svađanje sa drugima a ne građenje uzajamnog razumevanja i poštovanja.

Za Tita su nacionalne manjine bile most prijateljstva i saradnje među državama, a vi, vaš lider i stranke sa kojima sarađujete gledate na Srbe u susednim državama kao na Sudetske Nemce i kao na sredstvo za teritorijalne aspiracije i agresiju.

U tom naopakom poslu vi ste se udružili sa klerofašističkim Demokratskim frontom u Crnoj Gori i njegovim duhovnim vođom Amfilohijem Radovićem, koji kaže da je „bolje podići spomenik Musoliniju nego Titu“.

Eto, to je pravo lice vaše, kako kažete, patriotske, nacional (ističke) socijalističke partije.

Zbog svega ovoga, nastavite vi da veličate i slavite vaše ratne zločince i haške optuženike i osuđenike, a Tita ostavite na miru.

Autor je predsednik Saveza antifašista Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari