Vučiću je Mladić heroj 1Foto: Luca Marziale / Danas

Sećate li se kako je aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić još 2007. lepio plakate po Beogradu s natpisom „Bulevar Ratka Mladića“?

Tada je bio generalni sekretar Šešeljeve Srpske radikalne stranke, a Mladić je još bio u bekstvu. Sav ponosan, Vučić je lepio plakate u sadašnjem Bulevaru Zorana Đinđića i na megafon vikao kako u Srbiji ne postoji sloboda jer ljudi nemaju pravo da misle drugačije od antisrpskog režima Borisa Tadića i Vojislava Koštunice.

Samo pet godina kasnije uloge su se promenile, Vučić je postao prvo premijer, a onda i predsednik, dakle, alfa i omega ove zemlje, a ljudima je uskratio pravo da misle drugačije, te svi koji to učine su antisrbi. Što bi se reklo, ironija života.

Sećate li se Vučićeve izjave za skupštinskom govornicom: „Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana“?

Podsećanjem na ove dve grozote, i činjenicom da Vučić sada kontroliše veliku većinu medija, nije nikakvo iznenađenje što su njegovi tabloidi glorifikovali Ratka Mladića kao heroja i osule paljbu na Hag nakon što mu je potvrđena kazna doživotnog zatvora. Informer je, na primer, na naslovnoj objavio: „Džaba vam sve haške presude. Mladić zauvek srpski heroj!“, a Kurir: „Haška nepravda za Mladića: Nemojte da nam dirate živu ranu!“.

Mora svima biti jasno da se Vučić nije nimalo promenio od te 2007. i da Mladić za njega nikad neće biti ratni zločinac i da zaslužuje bulevar u Beogradu, iako je odavno dokazano da je odgovoran za stravične zločine. Ne smemo zaboraviti i da je Vučić bio ministar za informisanje u zloj eri Slobodana Miloševića, i da tačno zna kako da manipuliše građanima kroz medije. Otkako se pojavio na političkoj sceni, Vučić nanosi štetu Srbiji, a dokle god u svojim rukama bude držao medije, nastaviće da to čini, a građanima ove zemlje, neće biti bolje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

14 reagovanja na “Vučiću je Mladić heroj”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.