Viškom se proglašavaju svi koji su u „Politiku“ došli iz nezavisnih medija i koji su odbili da preuzmu „Politikinu“ naviku da povlađuju vlastima.

Više puta smo, i pisanim putem i usmeno, tražili od Bujoševića i njegovih urednika da obustave cenzuru tekstova. Umesto odgovora bili smo izloženi novim pretnjama, čak i psovkama.

Zaštitu od takvog ponašanja tražili smo od predsednice Upravnog odbora Politike a.d. Sonje Liht. Od nje, kao ni od Bujoševića, nikakav odgovor nismo dobili.

Mesta u „Politici“ više nema za Svetlanu Vasović-Mekina, koju je 2007. godine kompanija nagradila kao najboljeg novinara. Od svih dopisništava iz inostranstva ukinuto je samo dopisništvo iz Ljubljane, odakle je ona izveštavala.

Mesta u redakciji nije bilo ni za bivšeg zamenika glavnog i odgovornog urednika Vladimira Radomirovića koji se zamerio kabinetu Borisa Tadića jer nije pristao na ulepšavanje intervjua sa predsednikom.

„Politika“ ima istoriju poslušništva i iskrivljavanja stvarnosti, a ta se istorija pod Sonjom Liht i Draganom Bujoševićem ponavlja.

Vladimir Radomirović, Marijana Milosavljević, Dragana Matović, Rade Stanić