Kako vidim, dvojica građana – Đorđe Vukadinović i Slobodan Antonić nisu napisali pismo Danasu, nego je ono upućeno Predsedniku Republike i poslanicima Narodne skupštine, a Danas ga objavljuje bez navođenja da je to pismo upućeno i Danasu, ili još nekim dnevnim listovima.

A radi se o shvatanjima i tobožnjoj zabrinutosti dvojice građana – jer u pismu nije navedeno njihovo svojstvo, funkcija, zanimanje – o novom Statutu AP Vojvodine. Što će reći, Danasu je bilo dovoljno što je ovo pismo naslovljeno kome je već, a sastavili su ga istaknuti, značajni, ugledni, zaslužni istomišljenici sa uređivačkom politikom Danasa, pa je pismo zato objavljeno, ili šta? O čemu se ovde radi, sem što dvojica „skromnih“ zastupnika politike protivnika autonomije Vojvodine lamentiraju na poznat i najgrublji, nimalo skroman način, nad tobože zlom sudbinom države Srbije, naspram „separatista“ iz takoreći izmišljene tvorevine – Vojvodine?

Pa zašto niste objavili autorske napise ovih „anonimnih“ građana o istom pitanju, kada ih je bilo po raznim medijima onoliko?

Objavljivanje napisa dvojice građana u maniru da se Vlasi ne dosete, shvatam kao guranje prsta u oko i smutno podmetanje uredništva najpre svojim čitaocima, ali i javnosti, na način kakav ne dolikuje Danasu i nadam se još uvek važećoj uređivačkoj politici lista.

Srdačan pozdrav,

Stalna čitateljka

Marina Kolarov-Radovanović, Novi Sad