Samo nam stadioni fale 1Foto: Canva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sledeći svoju ambiciju, žarko želi da ostane upamćen kao, ni manje, ni više, nego ALEKSANDAR VELIKI, jer će ostaviti „legat“ potomstvu, – olimpijski fudbalski stadion u Beogradu. I ne samo taj. Izgradiće velelepne stadione u Kragujevcu i Nišu.

Nije Vučiću bitno što će samo izgradnja stadiona u Beogradu koštati preko 144 miliona evra. Uzeće još jedan kredit od Kineza, iako je Srbija već zadužena preko 31,3 milijarde evra. Ili 53,2% bruto društvenog proizvoda.

Da li će se izgradnja stadiona isplatiti? Sigurno neće. Jer, ko će doći da gleda fudbalske utakmice srpskih klubova, čiji kvalitet nije ni na zadovoljavajućem nivou.

Znači, stadioni će donositi samo gubitke?

Da bi ostvario svoju zamisao, Vučić ne preza da se odrekne i važnih infrastrukturnih projekata koji su bitniji od stadiona za život građana, kao što je prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacija u Borči i mnogo čega drugog.

I dok građani sa strahom dočekuju zimu, jer znaju da nije obezbeđena dovoljna količina energenata i sve lošije žive zbog nadiruće inflacije, predsednik priprema infrastrukturu za budući stadion.

Da je Vučić bezobziran u svojim postupcima uverili smo se mnogo puta. A da li je odgovoran za svoje postupke?

Nepobitna je činjenica da drsko i bezobzirno obmanjuje narod, podržava kriminal (Jovanjica…), nemilice troši državni (narodni) novac za lične promocije…

Potomci neće pamtiti Aleksandra kao velikog zbog izgradnje stadiona velikih razmera, već po VELIKIM dugovima koje će im ostaviti da otplaćuju.

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.