Foto: FreeImages / Cierpki

Obraćam Vam se ponovo istim povodom, sada već vidno potresen žalopojkama vaše kolumnistkinje Snežane Čongradin na primitivne uvrede, psovke i prozivke koje joj upućuju, kako reče, ne nekakvi botovi već obični ljudi. Baš je neobično i čudno što botovima, koji su izum i proizvod ove vlasti ne smetaju sledeće rečenice: „Ignorisanje opozicije i od nje u potpunosti nezavisna borba protiv aktuelne vlasti, jedino je ishodište koje nagoveštava mogućnost da se društvo otarasi lopova, manipulatora, opasnih umova itd.“

Ili: „LJudi koji su žrtve ne propagande Boška Obradovića lidera nacionalističkih Dveri, ili pak prebogatog Dragana Đilasa, lidera Saveza za Srbiju, koji je okupio uz Dveri i stranku nacionaliste i elitiste, bogataša Vuka Jeremića, već Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, protiv kojeg su se nameračili.“

A kada neko od redovnih čitalaca uputi pristojan, ozbiljan i argumentovan odgovor isti završi u košu, voljom S. Č., kolegijuma ili dela kolegijuma. Da sam kojim slučajem na mestu autorke ovih umotvorina lično bih insistirao da se primedbe oponenata objave, jer je tema važna, vruća i aktuelna pa njeno prolongiranje ne treba da zavisi od subjektivne procene vrednosti njene stilske i literarne prezentacije.

Glavni urednik Nina g. Milan Ćulibrk u jednom intervjuu kaže: Mnogi mediji u Srbiji se prema svojim čitaocima, gledaocima i slušaocima ponašaju kao da su vaspitači u obdaništu pa treba da im serviraju mišljenja i utvrde pravila koja svi treba da poštuju i podrazumevaju.

Dovoljno je pogledati na internetu konferenciju za medije penzionisanog policajca i novinara Milana Jovanovića čija je kuća spaljena ili okupaciju u 26 slika na lokalnim izborima u Lučanima, pa razumeti svu apsurdnost saveta da se sedi u mišijoj rupi sve dok, kako je ironično naveo g. Vladimir Todorić, jednog dana ne dodje neka nova, čestita, neukaljana opozicija na belom konju revolucionarne pobede.

Belog konja i njegovog jahača već smo doduše imali na predsedničkim izborima pa ostaje nejasno kako i po čemu ćemo te nove ljude prepoznati ako se pojave bez oreola iznad glava.

Autor je lekar specijalista