Republička direkcija za imovinu: Zbog hitnosti ne objavljuje se poziv za podnošenje ponuda

Odgovor Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije na tekst ,, Insajder: Posao restauracije Železničke stanice dodeljen bez tendera“

Ostavite komentar

  1. Sta je sa hotelom „Zeleznicar“ u Vrnjackoj Banji, takodje je imovina „Zeleznice Srbije“ ili je i taj hotel, „kako se prica“, poklonjen nekom iz nomenklature SNS-a mada je Legat Kralja Aleksandra Karadjordjevica „zeleznicarima za odmor, lecenje i oporavak“, kako stoji u obrazlozenju Legata. Takodje je objekat „pod zastitom drzave, odnosno kao kulturno istorijsko dobro“ od drustveno-kulturnog znacaja. Kako je „zasticen“ hotel koji se nalazi u centralnom vrnjackom parku, vrnjcani i posetioci mogli su da vide i letos, prilikom setnje vrnjackim parkom pored izvora „Topla voda“. Pored kompletnog nemara i „prepustenosti“ pljacki, unistenju inventara na kraju je doslo i do podmetnutog pozara koji je definitivno „ulepsao“ sliku nekada vrlo uglednog i posenog hotela ciji su radnici bili osoblje Zeleznice. Hotel je radio do maja meseca 2015. godine kada je zatvoren odlukom Vlade Srbije a radnici kojima se duguju 17 neisplacenih plata i doprinosa za period od novembra 2013. zakljucno sa martom 2015. godine, jednostavno su bili najureni uz bednu otpremninu. Treba navesti i podsetiti javnost Srbije, da je „ZELTURIST“ DOO koji je pod direktnom upravom i osnivackim aktom u vlasnistvu Vlade Republike Srbije, unisten da bi se objekti Zeleznice Srbije lakse rasprodali i devlastirali u bezscenje, sumnjivim tipovima bliskim vladajucoj oligarhiji a u ovom slucaju kao i Zeleznicka stanica u Beogradu tako i hotel u Vrnjackoj Banji. Za ovakav smisljeni kriminal u drzavi Srbiji, morace neko kad – tad da odgovara, nece bas svi moci da pobegnu u Nikaragvu, Honduras, Cile, Rusiju, Belorusiju …

Ostavite komentar

Reakcije

Zavetnici! 10

Zavetnici!

Niti ste vi, Zavetnici, sreća Srbije jer nas vraćate vekovima unazad, niti, pak, može da nas usreći Probriselska opozicija, koja ne vidi gde se to rađa fašizam.

Naslovna strana

28. septembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.