Sva ova dešavanja – i Vučićev šou kod Feketića, i ekspresni video-rad anonimnog komedijanta i stranačko skidanje klipova sa Jutjuba jasno pokazuju da je izborna kampanja počela i da će biti luđa nego ikad.

I Boris Tadić je u kampanji pre dve godine obilazio zavejana sela po Srbiji, ali ni njemu ni kreatorima njegovog imidža nije palo na pamet da organizuju ovakav spektakl kakav je Vučić priredio u Feketićima. Mada je zavejanih kolona na srpskim drumovima bilo i prošle godine, sveprisutni PPV tada nije spasavao mališane, već je teren obilazio menadžer Saša Mirković, ondašnji pomoćnik ministra za saobraćaj. Izbori su, naime, bili daleko, pa valjda u Vučiću nije proradila skrivena „brusvilisovska“ crta.

Dobro, možda je Vučić zaista sve uradio spontano, ali – pita se svaki „zlonamerni“ pratilac dešavanja – kako da od višesatnog boravka na terenu lidera naprednjaka kamera uslika samo onih nekoliko „Supermen“ sekundi. I reakcija „režimskih tabloida“ ukazivala je da se radi o pomalo čudnovatoj „misiji“. Pošto je na društvenim mrežama celoga dana trajala opšta sprdnja svih ljudi od duha sa snimkom RTS-a iz Feketića – jedan od listova koji neskriveno podržava Vučića postavio je uveče na svoj sajt ironični tekst s nadnaslovom: „Najlakše je kritikovati iz tople sobe“, i naslovom: „10 stvari koje su javne ličnosti mogle da urade, umesto da spasavaju decu kao Vučić i Đoković!“.

Panična reakcija „sajber“ naprednjaka, na kraju krajeva, koji su klipove sa parodijom RTS-ovog priloga uklanjali sa Jutjuba na osnovu lažnih prijava o zloupotrebi autorskih prava i tako kršili slobodu informisanja, ne priliči stranci koja se na sva usta zalaže za evropske i demokratske vrednosti i takozvanu „normalnu Srbiju“. Pitanje je – da li je „Feketić šou“ više pomogao ili odmogao najpopularnijem srpskom političaru. Car nije go, ali je u snegu do guše.