To bi trebalo da ulije nadu onima koji brinu zbog propasti domaće proizvodnje. Jer, smanjena je i stopa nezaposlenosti, sa početnih pre šest godina više od 25 na manje od 15 odsto. Doduše, od tada se malo metodologija promenila, pa su obuhvaćeni i oni koji rade bar sat nedeljno, ali posao je posao.

Pre neki dan, opet, imali smo računicu da je u državnoj kasi, posle dugo vremena, zabeležen višak od 30 milijardi dinara, što znači da su prihodi bili oko 50 milijardi veći od planiranih, jer je bilo predviđeno da budžet bude u crvenom. Dakle, ima para, može da se uloži i u privredu i izdvoji za povećanje penzija. Biće veće nego ikada, potvrdio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio da će i zakon kojim su najstarijim sugrađanima umanjena primanja uskoro biti ukinut. I to je dobro, ipak je to više od milion birača… Još bolje je kada se tome doda ceo javni sektor kome je obećano povećanje od decembra, i prosvetari i lekari, pa vojska, policija.

Biće para i za porodilje. Što više dece, veća primanja. Žene neće morati ništa da rade, samo neka rađaju jer nas je nešto malo ostalo, odoše svi vani.

Imaćemo i najveći rijaliti park na svetu, tu u Šimanovcima. Vole to ljudi. Umesto da brinu šta će sutra, bolje da gledaju šta rade, kako se svađaju, ogovaraju, spavaju i jedu razne starlete i bonvivani, pa ljudi iz naroda, pevači i pevačice, hostese i neki (valjda nekom) zanimljivi tipovi. Stvarno popularna zabava.

Sve se to radi za narod. I više. Evo, upravo je oformljen još jedan antikorupcijski tim.

Je l to dovoljno šećerne obloge za prazne novčanike i za gorku tabletu koju treba da popijemo kada nam konačno kažu šta su postigli kroz razgovore oko Kosova? Izgleda da za sada jeste, a izgleda i da je onaj deo iz sredine pilule baš mnogo gorak, jer toliko dobrih vesti na gomili odavno nismo imali. A ako ispadne da i pored tolike sreće narod to teško može da svari, moguće je i da vlast izvuče još nekog keca iz rukava.