Luksuzni životni stil Tamare Vučić 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ako nešto belodano demaskira Vučićev režim izlažući ga narodu na uvid u pravom svetlu, onda je to luksuzni životni stil Tamare Vučić. Od smrti prethodne, bivše supruge Ksenije, Tamara igra ulogu prve dame u punom kapacitetu.

Luksuz koji ona ističe možda će njenog supruga koštati vlasti, ali ne zato što je luksuz zabranjen u Srbiji, niti što ga narod ne oprašta i ne prihvata mirno, kao što je kod Tita i Jovanke Broz u minulim jugoslovenskim vremenima.

Aleksandar i Tamara, su uostalom, baš u stilu Tita i Jovanke, išli valjda prvi put zvanično zajedno, od venčanja pre deset godina, ovog oktobra, u državnu posetu Kini.

Nejednakost je međutim, ono što se najviše promenilo od Titovih do Vučićevih vremena. Postala je toliko duboka, brutalna i beznadežna, da neprekidno drži društvo na ivici mržnje i rata.

A predsednik decenijama igra u javnosti ulogu poštenog dobrostojećeg građanina koji se snažno bori protiv te mrzilačke nejednakosti, odnosno protiv tajkuna, onih „odabranih“ koje je proglasio za svoje i državne neprijatelje.

Luksuzni životni stil Tamare Vučić 2
foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Neprekidno godinama priča da je običan čovek, da jede parizer, da nosi sakoe iz fundusa, da sam vozi svoja ne tako skupa kola…

Životni stil Tamare Vučić upravo je prikaz koliko je ta njegova skromnost lažna, i koliko sve jače probija upravo oligarhijska raskoš.

Koliko tu nema građanstva nego samo oligarhije, konstatovala je i bivša ministarka Zorana Mihajlović, prigovarajući prvoj dami „gde tačno živite Vi” i uporedivši je sa Marijom Antonaetom, koja posećuje modne revije i bira skupocene parfeme, umesto da se angažuje protiv zagađenja prirode i femicida.

Šta li bi tek mogla građanska desnica da prigovori da je kojim slučajem zaista imamo? Da primeti da u danima dok se Aleksandar viđa sa svojim prijateljem Emanuelom u Parizu, a Tamara bira mirisnu notu za srpski parfemski brend iz najstarije francuske fabrike (koliko li to samo košta) baš tih dana dakle, izmešta se na inicijativu francuskih diplomata nadgrobna ploča srpskim vojnicima iz Prvog svetskog rata u Prištini, da ne remeti obeležavanje Dana primirja.

Dok su njih dvoje, Aleksandar i Tamara u Parizu dakle, ili na Vinskoj viziji, Srbi na Kosovu, brane jedino goli život, i eto tu nadgrobnu ploču, toliko je vladarski oligarhijski par stigao da im obezbedi političkih prava.

Najzad, budući da će ovaj tekst biti od strane režima korišćen i zloupotrebljen za politički napad sa tezom da je reč o propagandnom napadu na porodicu, odnosno suprugu predsednika, napominjemo da nikakav lični napad te vrste nije ni u primisli, niti je poenta. Ovo je jednostavno životna činjenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari