Novi slučajevi zaražavanja korona virusom u Kladovu i Negotinu 1Foto: J. B. K.

Prema izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo u ovoj je opštini registrovano sedam novih slučajeva inficiranja korona virusom.ma izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo u ovoj je opštini registrovano sedam novih slučajeva inficiranja korona virusom.

Sa novozaraženima broj aktivno pozitivnih povećan je na 16. Od početka epidemije u kladovskoj opštini je zaražena  1.771  osoba, do sada je izlečeno 1.679 bolesnika, a od posledica korona virusa preminulo je 76 pacijenata. Kada je vakcinacija u pitanju, u ovoj podunavskoj opštini je prvu dozu primilo 8.456 osoba, a revakcinisano je 8.077 punoletnih građana.

U susednoj opštini Negotin još dve osobe su pozitivne na korona virus, a svih pet aktivno zaraženih imaju blaže simptome i nalaze se na kućnom lečenju.

U kovid ambulanti negotinskog Doma zdravlja juče je pregledano 16 pacijenata, tri osobe su imale kontrolni, a 13 prvi pregled zbog povišene temperature i simptoma respiratorne infekcije.

Prema podacima nadležnih, u negotinskoj opštini je od početka epidemije 2.612 osoba obolelo od kovida 19, a u bolnici u Negotinu je od posledica virusne infekcije preminulo 105 pacijenata. Od početka masovne imunizacije, prvom dozom vakcine imunizovano je 10.866 osoba, a revakcinisano je 10.294.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.