Policija legitimisala Vučićevog sina tokom Parade ponosa 2014. 1Ilustracija Foto: Janson Morison FI

Istog dana kada je Andrej Vučić, brat predsednika Srbije došao u sukob sa pripadnicima Žandarmerije, policija koja je obezbeđivala Paradu ponosa 2014. godine je legitimisala predsednikovog, tada maloletnog, sina Danila Vučića.

Ovu, do sada nepoznatu, informaciju danas je izneo Senad Koštić, komandant niškog odreda Žandarmerije, svedočeći u postupku koji se protiv sedam pripadnika ovog odreda, vodi zbog prebijanja Vučića, brata ministra finansija Predraga Malog i dvojice pripadnika Vojne policije koji su bili u njihovoj pratnji.

Taj podatak on je čuo preko radio stanice, a da se radi o predsednikovom sinu, prema sopstvenim rečima, shvatio je u Vučićevom kabinetu.

Koštić je istakao da nije neposredno prisustvovao incidentu u kojem je bio uključen predsednikov brat, već da je na lice mesta došao „minut, minut i po“ nakon što je preko radio veze čuo poziv za pomoć od strane žandarma. Kada je došao na ugao ulica Birčaninova i Svetozara Markovića, kako je naveo, ugledao je oštećene kako stoje postrojeni i jedno lice koje okrvavljene glave ide ka haustoru zgrade.

– Delovao mi je poznato. Upitao sam ga da li se poznajemo, a on je rekao „Ma pusti to, samo mi vrati pištolj, pa da idemo“. Ubrzo su se pojavili Veselin Milić, tadašnji načelnik Policijske uprave za Beograd i Aleksandar Nikolić, tadašnji državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova i ušli u haustor. Onda je izašao Milić i rekao: „Zabrljali smo“. Komandant Žandarmerije Milenko Božović je tražio da mu se donese oduzeti pištolj, a potom je isti vratio licu iz Kobri – naveo je Koštić.

Prema sopstvenim rečima, on je insistirao da se, u skladu sa propisima, na licu mesta izvrši uviđaj ali da to nije učinjeno. On je dodao da je kasnije, u kabinetu premijera shvatio da poznaje oštećene pripadnike Vojne policije.

– Svega mesec dana pre incidenta mi smo zajedno učestvovali u pratnji premijera kada je išao u Gračanicu. Nažalost, niko od okrivljenih nije ih nije poznavao, kao ni Andreja Vučića – kazao je Koštić.

Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Dragan Savić optuženi su da su 28. septebra 2014. godine, dok su obezbeđivali Paradu ponosa počinili krivično delo napad na vojno lice u vršenju službe, kao i krivično delo zlostavljane i mučenje. Oni su već pred Višim sudom u Beogradu osuđeni na uslovne kazne zatvora u rasponu od šest do osam meseci, ali je Apelacioni sud poništio tu odluku i naložio ponovljeno suđenje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “Policija legitimisala Vučićevog sina tokom Parade ponosa 2014.”

  1. Šta će vojna policija u pratnji braće državnih funkcionera ako oni nisu lica koja po zakonu treba da imaju obezbeđenje. Što ne prate svu rodbinu svih političara kad ispada da tako treba. Sad ovi momci koji su radili svoj posao treba da zaglave u zatvor zbog nečije bahatosti da prođu kuda ostali narod ne može.

  2. Novinar i bivši prijatelj preCednika sns-a, Predrag Popović, je odavno napisao da je Danilo sa grupom navijača krenuo da rasturi Pride a da je uspaničeni tata poslao brata i Kobre da ga nađu i izvuku pre nego napravi neko sr…
    Navijači koji su bili sa njim dobro su poznati policiji, tužilaštvu i sekretarki MUP-a. Slika iz Moskve takođe sve ovo potvrđuje što sada priča ovaj komandant.

    • Čudno je samo to što čovek koji teži da kontroliše celu jednu zemlju, nije sposoban ni da disciplinuje sopstveno dete.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.