NS: Postavljen spomenik kralju Petru I Karađorđeviću 1

Tim povodom u centralnim novosadskim ulicama otvorena je multimedijalna izložba „Ponos 1818-2018“ na kojoj su predstavljeni najznačajnije ličnosti i događaji u Srbiji iz Prvog svetskog rata od Sarajevskog atentata do proboja Solunskog fronta i oslobođenja Srbije.

U petak uveče na Trgu revolucije postaljen je spomenik kralju Petru I Karađorđeviću, koji će zvanično biti otkriven u nedelju u 11 časova.

Kako se najavljuje, otkriće ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pre toga biće otvoren Muzej prisajedinjenja, a u podne u Srpskom narodnom pozorištu biće održana svečana akademija.

Zaposleni u pojedinim javnim preduzećima i institucijama organizovano će i po direktivi dolaziti na manifestacije povodom obeležavanja 100. godišnjice pripajanja Vojvodine Srbiji, proizlazi iz elektronske pošte u koju je agencija Beta imala uvid.

U Novom Sadu i u još nekoliko gradova u Vojvodini jutros su osvanuli plakati na kojima piše „Posle 100 godina i Hongkong je rekao doviđenja“.

Plakate je potpisala organizacija „Mlada Vojvodina”. 

Plakati su primećeni u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kovačici, Beloj Crkvi, Vršcu, Srbobanu, Vrbasu, Novom Bečeju i Kikindi. 

Hongkong je 99 godina bio kolonija Velike Britanije, nakon čega se 1997. godine vratio u okvir Kine, kao specijalni administrativni region. 

Obeležavanju veka od završetka Prvog svetskog rata prisustvuju i brojni gosti, a tim povodom pokrajinski premijer Igor Mirović potpisao je sporazum o saradnji sa predstavncima italijanske regije Lombardija, francuskog departmana Val DŽOaz i rumunskog okruga Arad.