Foto: Fonet/Nenad Đorđević

„Mislim da je u trenutku kada je to prijavljeno dobila institucionalnu zaštitu i da institucije rade svoj posao“, rekla je premijerka novinarima.

Ona je rekla da ne može, kao i niko u Srbiji, da prejudicira ishod procesa protiv Jeličića, odnosno da li će on biti proglašen krivim i da li će ostati na funkciji predsednika opštine.

Premijerka je kazala da je sada najbitnije da se taj čovek procesuira za to za šta je optužen i da nije bitno da li je on predsednik opštine ili član vladajuće stranke.

„Vi pre niste smeli da dirate članove stranke a sada smete“, rekla je ona i dodala da u tom procesu ne treba da reaguje predsednik Vlade nego institucije.

Na pitanje novinara da li će reagovati na informaciju da je neko isključio struju u Brusu, kako bi se stanovnici sprečili da gledaju emisiju TV Prva u kojoj je Marija Lukić govorila o seksualnom uznemiravanju predsednika opštine, Ana Brnabić je rekla da će reagovati ukoliko postoje dokazi da se to desilo, a institucije ne budu reagovale.

„Ukoliko postoje dokazi da se to desilo, a ne reaguju institucije, reagovaću ja“, rekla je premijerka i dodala da prvo nepobitno treba da bude utvrđeno da se to zaista i desilo.

Povezani tekstovi