Foto: Wikipedia

Tom prilikom ubijeno je 71 lice, većina uzrasta oko 20 godina, a ranjeno preko 100.

Sud Bosne i Hercegovine (BiH) je u dva drugostepena postupka potvrdio prvostepenu presudu, uz preinačenje odluke o kazni. Đukić je pušten na slobodu 2014. odlukom Ustavnog suda BiH do pravnosnažnog okončanja postupka. Po pravnosnažnom okončanju postupka, Đukić se nije odazvao pozivu za izdržavanje kazne u BiH, zbog čega je za njim raspisana međunarodna poternica.

Đukić poseduje državljanstvo Srbije i od ukidanja pritvora boravi u Srbiji. BiH je zbog toga u oktobru 2015. uputila zamolnicu Srbiji za priznanje i izvršenje pravnosnažne krivične presude Suda BiH protiv Đukića, kako bi odslužio kaznu u Srbiji. Sednice veća Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu u postupku povodom priznanja presude su više puta odlagane zbog navodnog lošeg zdravstvenog stanja osuđenog.

Tako je u januaru ove godine sud u Beogradu ponovo odgodio početak postupka protiv Đukića, nakon Što je njegov advokat rekao da je hospitaliziran zbog „psihičkih problema“. Inače, Đukićevi advokati su tražili da se presuda potpuno preispita, tvrdeći da njihov klijent nije imao fer suđenje.