Činjenice potvrđuju da Srbijagas plaća troškove Udruženja 1Foto: Mohammad Danish

Nakon što je Vojislav Vuletić, predsednik Skupštine Udruženja za gas, reagovao i ocenio kao izmišljene ranije tvrdnje Ministarstva rudarstva i energetike da Srbijagas snosi troškove rada Udruženja i da je direktor tog javnog preduzeća, Dušan Bajatović dao Vuletiću automobil na korišćenje, oglasilo se Ministarstvo.

Reagovanje koje je potpisala pres služba Ministarstva rudarstva i energetike prenosimo u celosti.

U tekstu „Vuletić: Ministarstvo iznosi neistine“, objavljenom u dnevnom listu „Danas“ 23. decembra 2020. godine, predsednik Skupštine Udruženja za gas Vojislav Vuletić izneo je neargumentovane optužbe na račun Ministarstva rudarstva i energetike, a u vezi sa tvrdnjama iznetim u reagovanju Ministarstva na stavove koje je Vuletić izneo kao sagovornik u tekstu „Ministarki Mihajlović ustupak, Bajatoviću i dalje fotelja“, objavljenom u „Danasu“ 12. decembra 2020. godine.

S obzirom na to da Vuletić u svom reagovanju tvrdi da Ministarstvo „insinuira“ da su njegovi stavovi „posledica postojanja nekakvih finansijskih interesa i zavisnosti, što je neistina i uvreda“, ukazujemo na činjenice koje govore suprotno od ovakvih ocena.

Naime, iz javno dostupnih podataka, koji se mogu proveriti u katastru nepokretnosti, vidi se da u zgradi na adresi Terazije 13/II JP „Srbijagas“ raspolaže sa tri stana po 220 m2, od kojih je jedan dat na raspolaganje Udruženju za gas Srbije, a koje se vodi na ovoj adresi u Agenciji za privredne registre (APR). Udruženje za gas ovaj stan koristi duže od decenije.

Pored toga, iz bilansa uspeha Udruženja za gas, koji je takođe javno dostupan kod APR, jasno se vidi da Udruženje gotovo da nema troškove, odnosno ne plaća najam prostora „Srbijagasu“, odnosno da za stan na Terazijama ne snosi troškove struje, vode, grejanja i sl. Čak se i mobilni telefon Udruženja za gas vodi na „Srbijagas“.

Verujemo da ovi podaci dovoljno govore o istinitosti optužbi na račun Ministarstva za „bahatost i izmišljanje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari