Direktor Društva za upravljanje investicionim fondovima Fokus Invest Aleksej Misailović ocenio je juče da je vrednost akcija društvenih i javnih preduzeća, koje država planira da iznese na berzu, oko 750 miliona evra. On je na konferenciji za novinare kazao da akcije iz privatizacionog registra vrede oko 242 miliona evra, a prema njegovoj proceni one bi mogle da se nađu na berzi već do kraja juna sledeće godine.

Direktor Društva za upravljanje investicionim fondovima Fokus Invest Aleksej Misailović ocenio je juče da je vrednost akcija društvenih i javnih preduzeća, koje država planira da iznese na berzu, oko 750 miliona evra. On je na konferenciji za novinare kazao da akcije iz privatizacionog registra vrede oko 242 miliona evra, a prema njegovoj proceni one bi mogle da se nađu na berzi već do kraja juna sledeće godine. „Državni paketi u Tigru, Energoprojektu i Galenici vrede oko 150 miliona evra, a na berzi bi se mogle naći do septembra sledeće godine“, dodao je on.
Prema njegovim rečima, akcije javnih preduzeća Aerodroma „Nikola Tesla“, Naftne industrije Srbije i Jat ervejza, a na berzi bi se mogle pojaviti do kraja iduće godine, ukupna vrednost tih akcija procenjena je na 357 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari