Junajted grupa: Prekidamo pregovore sa Telekomom 1Foto: EPA KOCA SULEJMANOVIC

Vlasnik N1 televizije Junajted grupa saopštila je danas da prekida pregovore sa Telekomom.

Posle skandaloznih optužbi koje su izneli vodeći ljudi Telekoma Srbija o kompaniji United Media, obaveštavamo javnost da prekidamo pregovore sa Telekomom”, navodi se u odgovoru ove kompanije na predlog Telekoma da će pristati da emituju N1 ukoliko im vlasnici te televizije dozvole da to rade besplatno.

Telekom nas optužuje da smo “reketaši” i “vođe kablovskog kartela”. Na takvim osnovama se ne može postići fer dogovor”, ističe se u saopštenju Janjted grupe.

Kao državna kompanija Telekom je u obavezi, kako navode, da građanima pokaže i javno objavi sve ugovore u kojima bi se jasno videlo koliko desetina miliona evra plaćaju kanalima po ukusu vlasti, koje emituju ili imaju ugovorenu saradnju: kompanijama Kopernikus i Pink, a takođe i televizijama koje su u pripremi u vlasništvu Željka Joksimovića i Manje Grčić, kao i za Kurir TV u vlasništvu Igora Žeželja.

U pitanju je novac svih građana Srbije i objavljivanje ovih ugovora jasno bi pokazalo da su cene United Medie i pored mnogo kvalitetnijeg programa znatno niže i da se nikako ne mogu proglasiti “reketaškim”. Pošto su ustanovili praksu pokazivanja naših ugovora, u interesu javnosti treba da pokažu i koliko plaćaju za ostale kablovske kanale. Neka se građani uvere da li mi “reketiramo” Telekom ili oni zloupotrebljavaju novac svih građana Srbije”, ističe se u saopštenju Junajted grupe.

To što su direktori Telekoma rekli da će da emituju besplatno program N1, već je, kako se navodi, najavila premijerka Ana Brnabić predlogom da se N1 emituje “do izbora”.

Jasno je da Telekom i dalje ne želi da prihvati ponudu za emitovanje programa N1 u naredne tri godine. Naglašavamo, ponuda za N1 je aktuelna javna ponuda koja je dostupna svim operatorima koji žele da je prihvate u bilo kom trenutku”, zaključuje se u saopštenju Junajted grupe.

Na njihovo saopštenje reagovali su iz Telekoma novim saopštenjem u kojem se navodi „da je sad jasno da vlasnici N1 nikad nisu ni želeli dogovor“.

Ranije danas, generalni direktor Telekoma Predrag Ćulibrk je rekao da će Telekom emitovati televiziju N1 ukoliko vlasnici dozvole da to bude besplatno.

Profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić smatra da se iza svega oko prigušivanja N1 u javnom medijskom prostoru nalazi – Aleksandar Vučić, i da on, sada pred izbore „potpuno razotkriva svoju pravu prirodu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari